Dirk De Wit on Tue, 23 Sep 2003 12:32:40 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] gesprek Decostere, Braidotti, Fuller


INITIATIEF AUDIOVISUELE KUNSTEN / INITIATIEF BEELDENDE KUNSTEN
DIGITAAL PLATFORM: 
gesprekken en projectpresentaties september 2003

B.E.C.O.M.I.N.G.: een gesprek met Stefaan Decostere, Rosi Braidotti en Matthew Fuller over de nood aan context bij het opzetten en realiseren van mediaproducties met als voorbeeld B.E.C.O.M.I.N.G. van Stefaan Decostere. 
vrijdag 26 september, 11u-13u, Mercator Hogeschool, Gent


B.E.C.O.M.I.N.G.
www.becomingproject.com
Vandaag is CONTEXT de sleutel voor het doen ontstaan van media. 
Met het project B.E.C.O.M.I.N.G. schept mediakunstenaar Stefaan Decostere zo'n context. 
Rosi Braidotti en Matthew Fuller worden uitgenodigd om in gesprek te gaan met Stefaan Decostere over B.E.C.O.M.I.N.G. en om het project te bevragen vanuit hun specifieke achtergrond en ervaring. 

B.E.C.O.M.I.N.G. is in de eerste plaats een protocol : een met participanten gedeelde werkmethode, waarvan de sleutelwoorden zijn: Context, Netwerk en Scripting. Context: De makers stellen hun 'eigen context' samen vanuit een verhaal en een vorm van belichaming. Ze zetten hun eigen lichaam in, vanuit een aanwezigheid, fysisch en op het Web. 
Netwerk: Op het Web biedt B.E.C.O.M.I.N.G. een platform aan, waar de projectontwikkeling bij wijze van een netwerk plaatsgrijpt : een gedeeld netwerk van makers, realiteit, mediatools en communicatie. Scripting: Scripting staat centraal in B.E.C.O.M.I.N.G. Er zal hiervoor een speciale ruimte worden vrijgemaakt. B.E.C.O.M.I.N.G. zal die ruimte uitrusten met de nodige 'tools'. 
B.E.C.O.M.I.N.G. biedt zich aan als een experimenteel platform, en leent zich tot sociaal-cultureel, artistiek, educatief en wetenschappelijk onderzoek. 
Hiertoe worden concrete toepassingen uitgewerkt, in samenwerking met instellingen die op zoek zijn naar deze vorm van genetwerkte ontwikkeling. De resulterende producties die hieruit voortkomen finaliseren zich per definitie buiten B.E.C.O.M.I.N.G, waarvoor de deelnemers zelf de formaten, op maat van de bestaande contexten bepalen. 
De partners op dit moment zijn het kunstencentrum Limelight, de Technische Universiteit/Bouwkunde van Delft en de Van Eyck Akedemie te Maastricht.
Met: Stefaan Decostere, Rosi Braidotti en Matthew Fuller

Dit gesprek is een organisatie van het Digitaal platform, en kadert in de internationale 5-daagse conferentie Multiliteracies & The Contact Zone, waarin aandacht besteed wordt hoe geletterdheden veranderen door globalisering en digitalisering en welke geletterdheden van belang zijn voor de 21ste eeuw. 

Multiliteracies & The Contact Zone is een organisatie van de Universiteit Gent, Departement Onderwijskunde (Prof. Ronald Soetaert, Dr. André Mottart), in samenwerking met AILA/Scientific Commission on Literacy. Het volledige programma van deze conferentie: http://memling.ugent.be/aila

Vrijdag 26 september van 11 tot 13u 
Mercator Hogeschool
Henleykaai 84, 9000 Gent
gratis toegang maar reservering is noodzakelijk

Reservaties: 
Tel: 09 / 267 90 40
email: info@iak.be of info@ibknet.be

IAK / IBK
Digitaal platform
Bijlokekaai 7d
9000 Gent
http://www.iak.be
http://www.ibknet.be
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).