Marieke Istha on Tue, 21 Oct 2003 14:31:39 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Live Cinema - 21 oktober


Live Cinema <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
21 oktober
Aanvang 20.30 uur
Entree 4,-
 
De komende maanden zal het Nederlands Instituut voor Mediakunst aandacht schenken aan live - cinema. Een samenwerkingproject met Nederlandse centra voor experimentele kunst en muziek zoals Extrapool (Nijmegen), Klub Koe ('s-Hertogenbosch) en WORM (Rotterdam). Onder invloed van de steeds snellere hard- en software zijn tegenwoordig live -real time - beeld editings mogelijk, waardoor de beeldmaker, zoals de laptop-muzikant, direct beeld kan genereren en manipuleren. In deze avonden een selectie van de pioniers van deze nieuwe podiumkunst.
 
21 oktober:
Performance door Martijn van Boven (NL) & Daniel Meir (IL), verzorgd door WORM uit Rotterdam
 
Sobere computergegenereerd lichtspel en impressies menselijke handelingen worden doormiddel van beeld en geluid synthese aan elkaar verbonden. 
 
Daniel Meir studeerde Sonologie aan het Conservatorium waarna hij zich voornamelijk ging concentreren op video in combinatie met electronische muziek. Zijn werk kenmerkt zich door een intensieve bewerking van zowel beeld als geluid. Warme en donkere kleuren die samengaan met een plastisch en gelaagde audiotrack. Zo weet hij niet alleen een op een koppeling tussen beeld en geluid te creŽren, maar op een hoger niveau komen kleur, klank en timbre samen.
 
Martijn van Boven is maker van abstract digitale beelden, hoofdzakelijk gepresenteerd in zwart-wit. De beelden vormen een weergave van de binnenste structuur van de computer en worden volledig door de computer zelf gegenereerd. Elke referentie naar picturale beelden buiten de omgeving van de computer is afwezig.  Digitale landschappen, punten en lijnen zijn de voornaamste kenmerken van het werk.
  http://www.474746.org <http://www.474746.org/> 
 
Volgende edities van Live Cinema zijn op 18 november en 16 december 2003. 
 
Voor meer informatie: Bart Rutten (Collectie)  <mailto:bart@montevideo.nl> bart@montevideo.nl of Marieke Istha (Communicatie)  <mailto:istha@montevideo.nl> istha@montevideo.nl of 020 6237101
Marieke Istha 
Communicatie 

Nederlands Instituut voor Mediakunst 
Montevideo/Time Based Arts 
Keizersgracht 264 
1016 EV Amsterdam 
T 020 6237101 
F 020 6244423 
istha@montevideo.nl 
www.montevideo.nl 

 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).