Belinda Hak on Thu, 22 Jan 2004 12:07:59 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Witte de With: Ulrike Ottinger Bild Archive


U bent van harte welkom op de opening van Ulrike Ottinger Bild Archive op donderdag 22 januari, 19.00 uur. 
Ulrike Ottinger Bild Archive is een retrospectief van het fotografische werk van Ulrike Ottinger en toont de samenhang tussen deze beelden en haar filmische werk. De tentoonstelling is samengesteld door Catherine David in nauwe samenwerking met Ulrike Ottinger. Ulrike Ottinger Bild Archive maakt onderdeel uit van het tentoonstellingsprogramma van het 33ste International Film Festival Rotterdam. 
Ulrike Ottinger (Konstanz, 1942) is een unieke en provocatieve stem in de Duitse cinema. Ze maakte zo'n zeventien films, zowel speelfilms die worden gekenmerkt door een innovatief en expressionistisch gebruik van kostuums, decor en compositie, als experimentele documentaires. Ook werkte zij voor het theater, publiceerde zij verscheidene boeken en werd haar werk getoond in verschillende musea.

Als fotograaf ontwikkelde Ulrike Ottinger een uitgebreid oeuvre door het continu registreren van de wereld om haar heen, het zijn voorstudies en ensceneringen in het kader van haar films. Door zorgvuldig selecties te maken uit haar verzamelingen foto's, ansichtkaarten en ander beeldmateriaal, stelt Ottinger 'visuele notitieboeken' samen die ze gebruikt als scripts voor haar films. De tentoonstelling toont een grote selectie foto's en de 'notitieboeken'. Verder zijn de films Superbia - The Pride (1986), Usinimage (1987) en Southeast Passage (2002) te zien. 
 
Meer informatie over Ulrike Ottinger Bild Archive vindt u op de website http://www.wdw.nl <http://www.wdw.nl/ENG/text/projects/ottinger/fr_ottinger.htm> . Ulrike Ottingers website http://www.ulrikeottinger.com <http://www.ulrikeottinger.com/> .

Opening: donderdag 22 januari 2004, 19.00 - 21.00 (gelijktijdig met Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Fotomuseum, het Goethe Instituut, galerie RAM, TENT. en V2).
Openingstijden Witte de With: dinsdag tot en met zondag, 11.00 - 18.00 uur, tijdens het IFFR ook open op maandag 26 januari.
 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (grootveld@nrc.nl).