Allard Koers on Tue, 24 Jan 2006 17:22:35 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Great Expectations: over onze genetische toekomstGreat Expectations: over onze genetische toekomst

Van 18 januari tot en met 25 februari te gast in LUX Nijmegen:
het Gen, het meest belovende drieletterwoord.
 

Het Gen: Het meest belovende drieletterwoord. Wetenschappers over de hele wereld vergroten gestaag en volhardend hun kennis over wie en wat wij zijn. Recent kwam bijvoorbeeld een Zuid-Koreaanse wetenschapper in opspraak vanwege vervalste resultaten in het klonen van stamcellen. De wereldwijde aandacht voor deze fraude laat zien welke verwachting er aan dergelijk onderzoek gekoppeld is. De eerste toepassingen worden al zichtbaar: in doping, in afslankpillen, in CSI, in bier, in gezondheidstests. Ultieme en zeer intrigerende belofte: de genetische mens: niet meer ziek, opgekweekt, een levensverwachting van 135, voortdurend traceerbaar.

Het mogelijke gevolg van de genetische revolutie. in deze eeuw: een radicaal andere maatschappij dan zoals wij die nu kennen. Voedsel, gezondheid, rechtvaardigheid, voortplanting. De kennis over het gen biedt op deze en meer terreinen nieuwe mogelijkheden, maar stelt ook nieuwe vragen. Wat is een mens? Wat gebeurt er met mensen met ‘slechte’ genen? Zijn wij, kunstenaars, wetenschappers, burgers, in staat een vruchtbaar beeld van onze genetische toekomst te schetsen? Genomics tussen utopie en horror-scenario.

Het Centre for Society and Genomics bieden u de gelegenheid zich te verdiepen in het gen. Beeld, literatuur, debat, film, poëzie, theater en college van 18 januari tot en met 25 februari in LUX.

U komt verwonderd weer boven.

Informatie
Wilt u op de hoogte worden gehouden van dit project, geef u dan op middels een e-mail aan michel@lux-nijmegen.nl o.v.v. Great Expectations


Plaats
Great Expectations vindt plaats in LUX, Mariënburg 38 - 39 te Nijmegen,
 telefoon kassa / reserveren: 0900 589 46 36 (€ 0,25 / min)

Aan Great Expectations werken mee:
Han Brunner, Joep Geraedts, Lucien Hanssen, Oostpool, Anje Roosjen, Han Somsen, Aad Tibben, Peer Wittenbols, Jan Hoeijmakers, Willem Jan Otten, Nick Bostrom en Harry Kunneman.


Actuele informatie
De meest actuele informatie over het project is te vinden op de website www.great-expectations.nl


Organisatie en subsidiënten
Great Expectations is een programma van het Centre for Society and Genomics (Radboud Universiteit) en LUX. Great Expectations wordt financieel mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds Bank Nederland Gemeenten, het VSB Fonds, het Lira Fonds en het prins Bernhard Cultuurfonds. Speciale partner is het UMC st Radboud


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).