Eline Klooster on Wed, 4 Oct 2006 12:23:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Aanstaande zondag Belgische revolutie?


Amsterdam, 3 oktober. Is er sprake van een revolutie op zondag 8 oktober? Tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in België is het erop of eronder: volgens de peilingen is er een grote kans dat het Vlaams Belang dit jaar voor het eerst een meerderheid van de stemmen zal krijgen in een aantal steden en gemeenten. Daarmee heeft het cordon sanitaire waarschijnlijk zijn langste tijd gehad. Filip Dewinter voorspelde eerder al dat het Vlaams Belang de grootste partij in Antwerpen wordt na deze verkiezingen. Als het Vlaams Belang gaat regeren, wat zijn dan de gevolgen voor België? Op verkiezingsavond, zondag 8 oktober om 20.00 uur, organiseren Coolpolitics en de Brakke Grond gezamenlijk een debatavond over de toekomst van Vlaanderen. Te gast zijn ondermeer Marijke Vos (wethouder (GroenLinks in Amsterdam), Marco Pastors (EenNL) en Steven Utsi (Vlaams Belang). Uiteraard wordt tijdens het debat ingegaan op de live verkiezingsuitslagen. Zal België na de verkiezingen nog hetzelfde zijn?
Deskundigen


Laat deze (gespannen) politieke situatie zich verklaren? Verschillende deskundigen mengen zich in debat over de verrechtsing in Vlaanderen. Meindert Fennema, hoogleraar politicologie aan de UvA gaat onder andere in op de electorale gevolgen van deze verkiezingen. Marco Pastors en Steven Utsi, die bekend staat om hun pittige uitspraken op het gebied van integratie en Islam, belichten het onderwerp vannuit de rechtse zijde. Tot slot werpt Paul Wouters, schrijver van het boek ‘België en Nederland, verschil moet er zijn’ een blik op de overeenkomsten en verschillen tussen de Belgische en Nederlandse politieke situatie.
Samenwerking


Naar aanleiding van deze, mogelijk, historische verkiezingen besloten Coolpolitics en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond de handen ineen te slaan. Beide organisaties vinden elkaar op het snijvlak tussen politiek en cultuur zonder hierin kleur te bekennen maar zeker ook zonder kleurloos te worden. In de toekomst zal Coolpolitics zich ook gaan richten op het Vlaams publiek.


‘I love politics, de Vlaamse revolutie’ vindt plaats op zondag 8 oktober om 20.00 uur in de Brakke Grond. Reserveren kan van te voren via het volgende telefoonnummer 020-6266866.


Vlaams cultuurhuis de Brakke Grond; Nes 45 Amsterdam

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Eline Klooster van Coolpolitics (06-14515313) of eline@coolpolitics.nlEline Klooster | Coolpolitics | Postbus 11352 | 1001 GJ | Amsterdam | The Netherlands,
| m 06-14515313 | t 020 5891900 | www.coolpolitics.nl | KvK 34175513 |______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).