Floor v Spaendonck on Thu, 12 Oct 2006 17:32:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Norman Klein bij Killer TV op donderdag 19 oktober


Norman Klein bij Killer (application is people)TV over special effects
Donderdag 19 oktober om 20.00 uur
Lokatie; Theatrum Anatomicum
toegang vrij
reserveren@waag.org


De Amerikaanse Cultuur historicus Norman Klein gaat as donderdag in op de toekomst van steden, van special effects tot politieke narrativiteit en de crisis in Amerika. De basis van zijn presentatie wordt gelegd in zijn boek "The Vatican to Vegas" en de meer recente publicatie en opvolger; "Freud in Coney Island and other tales".


Eerder die week is Klein gast van het Stedelijk Bureau Amsterdam waar hij naast een workshop op dinsdag 17 oktober ook een publiekspresentatie in Stedelijk Museum Bureau Amsterdam geeft op woensdag 18 oktober. Dit ter gelegenheid van de presentatie van het boek ‘Any Resemblance…’ van Martine Stig en Vanessa van Dam. Hripsimé Visser, fotografieconservator van het Stedelijk, geeft daarnaast een korte introductie op het boek van Stig en Van Dam. In zijn lezing in SMBA zal Klein vooral ingaan op de thematiek die hij met The History of Forgetting en ‘Scripted Spaces’ heeft aangesneden. ( voor de lezing op woensdag is de aanvang 20.00 uur. Reserveren mail@smba.nl)

Prof. Norman Klein, docent aan California Institute of the Arts, L.A., is bekend van publicaties en projecten waarin hij vanuit een multidisciplinaire benadering culturele vraagstukken aansnijdt. Hij brak door met zijn studies Seven Minutes: The Life and Death of the American Animated Cartoon (1996) en The History of Forgetting: Los Angeles and the Erasure of Memory (1997). In de laatste is Klein als een soort urbane archeoloog op zoek gegaan naar verloren symbolische herinneringen en diep verankerde mythes over een oude stad in een nu van autowegen verzadigd L.A. Die beeldvorming wordt mede bepaald door de alomtegenwoordige filmcultuur. Zijn werk heeft vele gedaanten en zijn aanpak is multidisciplinair. Zo was Klein ook verantwoordelijk voor de reizende tentoonstelling ‘Scripted Spaces’, die in 2000 in Witte de With in Rotterdam was te zien en die het fenomeen van zorgvuldig ontworpen en gecontroleerde ‘ervarings’ruimtes onderzocht. Onlangs realiseerde hij voor het ZKM in Karlsruhe het CD-Rom-project Bleeding Through: Layers of Los Angeles, 1920-86.

Deze KillerTV avond komt tot stand in samenwerking met Stedelijk Bureau Amsterdam en Institute for Networked Cultures.


Waag Society | Floor v Spaendonck | Nieuwmarkt 4 | 1012 CR Amsterdam
tel +31.20.5579898 | fax +31-20 5579880 | floor@waag.org | http:// www.waag.org

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).