Publiciteit - Nederlands Film Festival on Thu, 19 Oct 2006 12:15:25 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht Binnen twee weken Gouden Film voor AFBLIJVEN


Persbericht Nederlands Film Festival


Utrecht, 18 oktober 2006


Binnen twee weken Gouden Film voor AFBLIJVEN

Binnen twee weken na de bioscooprelease van AFBLIJVEN, de verfilming van de bekroonde bestseller van Carry Slee, hebben meer dan 100.000 jongeren de film in de bioscoop gezien. De speelfilm wordt daarom bekroond met de Gouden Film. 

De uitreiking van de Gouden Film heeft vandaag plaatsgevonden op de school van Sem Veeger in Oestgeest. Maria Peters en Carry Slee hebben de Gouden Film aan Sem Veeger overhandigd. 

In AFBLIJVEN heeft de puberende Melissa (Sem Veeger) de dromen en ambities van veel jonge meiden. Jordi (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) zit bij Melissa in de klas. Hij is dolblij als zijn jeugdvriendin Melissa mag meedoen in een videoclip van Brainpower maar dat plezier verdwijnt al snel. Want Melissa doet iets heel doms. Ze begint XTC pillen te slikken om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen. Samen met zijn vriendengroepje is Jordi vastbesloten om Melissa uit haar nieuwe wereld te halen.

Regie en scenario van de film zijn van de hand van Maria Peters, die eerder verantwoordelijk was voor publiekssuccessen als KRUIMELTJE (2000) en de PIETJE BELL films (2003, 2004). Foreign Media Group heeft de film geproduceerd in coproductie met Shooting Star Filmcompany. 

Bridge Entertainment Group heeft in samenwerking met RCV Entertainment de film in de bioscoop uitgebracht, die momenteel in 108 zalen te zien is.

De Gouden Film en Platina Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse speelfilm of documentaire tijdens de roulatie respectievelijk 100.000 en 400.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. 

www.filmfestival.nl / www.goudenfilm.nl / www.afblijvendefilm.nl

Voor meer informatie: 
Nederlands Film Festival
Afdeling Marketing en Communicatie
T +31.30.230.3800
F +31.30.230.3801
E publiciteit@filmfestival.nl

RCV Entertainment
Peter de Haan
T +31.35. 6251210
Peter.de.haan@rcv.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).