Peter Luining on Mon, 23 Oct 2006 12:50:49 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-nl] Hoe klinkt de stad? KOOPLUST OF ZONDAGSRUST


Ik wil toch nog even reageren op het onderwerp waar dit draadje in eerste instantie mee begon: KOOPLUST OF ZONDAGSRUST.

Een discussie over een moment van rust in de week is nuttig. Maar we moeten niet vergeten dat A'dam een grote maar tevens multiculturele stad is. Al lang voor de verruiming van de winkel openingstijden waren er naast nachtwinkels ook allerlei Joodse en Islamitische winkeltjes open op zondag.

Verder is het misschien ook wel nuttig om eens te meningen te horen in hoeverre culturele instellingen wel op zondag open mogen en kunnen zijn. Want als ik Tjebbe's verhaal goed heb begrepen ging ie toch naar het Post-CS gebouw, waar natuurlijk ook vertier valt te halen.

Als laatste is het ook belangrijk even te weten dat voor Midden Nederland afgelopen vrijdag de herfstvakantie is begonnen. Wat betekent dat veel mensen de gelegenheid aangrijpen om (ook op zondag) naar Amsterdam gaan juist vanwege de vele musea, Artis, etc. die de stad kent.


Peter





Tjebbe van Tijen via Chello wrote:
is het onderwerp van hedendaagse geluidscultuur, de stad als pretpark, luchtvervuiling en de mogelijkheden om via door burgers georganiseerde meet-netwerken om tot een beter leefklimaat alsook een mooier klinkend stadslandschap te komen iets dat niet op de Net time lijst past?

tjebbe


On 2006- Oct -23, at 10:57, Johanneke van Marle wrote:

Lieve mensen,

Mag deze discussie verder in klein comite? Dus niet meer op de lijst maar met de betrokkenen? Niet kwaad bedoeld hoor, maar denk dat de discussie niet
past op de lijst. Thanx!


Vriendelijke groet,
Johanneke van Marle
Het Geheugen van Nederland - Onderwijs
http://www.geheugenvannederland.nl/onderwijs
070 - 3140104


------------------------------------------------------------------------

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).

______________________________________________________ * Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet * toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een * open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek. * Meer info, archief & anderstalige edities: * http://www.nettime.org/. * Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).