Syb Groeneveld on Sat, 28 Oct 2006 11:17:16 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Persbericht: Woophy, Bliin en Bugpool winnaars van Digitale Pioniers Academie


Persbericht, Amsterdam 23 oktober 2006
 
Amsterdam, 23 oktober. Woophy, Bliin en Bugpool zijn uitgeroepen tot winnaars van de Digitale Pioniers Academie 2006. De afgelopen vijf maanden werkten dertien innovatieve internetprojecten binnen de Digitale Pioniers Academie aan een businessplan. Op zaterdag 21 oktober maakte Jan Vos als voorzitter van een jury van acht experts in Amsterdam de winnaars bekend die elk een bedrag van EUR 25.000 ontvangen.

Woophy is een grote online foto gemeenschap waar bezoekers kunnen inzoemen op locatiegebaseerde foto's. De gebruikte techniek en toepassing zijn uniek in de wereld (www.woophy.com ). De tweede winnaar is Bugpool. Uit het insecten-forum van de kunst site NobodyHere is spontaan een community van 'bugs' ontstaan. De software van BugPool biedt nieuwe mogelijkheden voor het vorm en inhoud geven aan chatomgevingen en discussie-fora (http://www.bugpool.com/#). De derde winnaar van het bedrag van EUR 25.000 is Bliin. Een open platform, voor desktop en mobiele cliënten, waar ingelogde gebruikers andere ingelogde gebruikers kunnen traceren, volgen en contacten in real-time, op een Google Map (www.bliin.com ).

"Met het businessplan dat deze dertien pioniers de afgelopen maanden schreven hebben de projecten een fundering gelegd voor een gezonde financiële toekomst. Ik verwacht veel van alle projecten, niet alleen van deze drie winnaars." aldus Syb Groeneveld, bestuurslid van Nederland Kennisland en initiatiefnemer van de Academie.

Sinds 2002 heeft de Digitale Pioniers regeling aan meer dan honderd projecten financiële en organisatorische ondersteuning gegeven. De projecten ontstaan in de samenleving en beïnvloeden door hun grote gebruikerscommunities de internetstrategie en diensten van woningbouwcorporaties, zorginstellingen, mediabedrijven en het onderwijs. 

Veel van deze Digitale Pioniers projecten hebben moeite om, na een succesvolle beginperiode, hun initiatief op te schalen en een gezonde financiële en organisatorische basis te bouwen. Om deze reden is de Academie opgezet. 

De Digitale Pioniers regeling (http://www.digitalepioniers.nl) is een project van Nederland Kennisland. De regeling is onderdeel van het Nederlandse mediabeleid en wordt gefinancierd door een aan Kennisland verstrekte subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het interdepartementale Programma Implementatie Agenda ICT-Beleid. 
___________________________________________________________________
Noot voor redactie: Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Syb Groeneveld op 020 5756720 of via sg@kl.nl

 <<dpa.jpg>>  <<bugpoollogo.jpg>>  <<woophy_logo_LARGE.png>>  <<bliin_navex.eps>>  <<Bliin_vincent.bmp>>  <<Woophy_Joris.bmp>> 


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).