stefanie on Mon, 4 Jun 2007 09:24:46 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] INFOWARROOM: Aan het einde van het Tijdperk van de Massamedia


     INFOWARROOM: Aan het einde van het Tijdperk van de Massamedia   INFOWARROOM
 Aan het einde van het Tijdperk van de Massamedia
 
 Bekijk de film op
 http://www.youtube.com/watch?v=idaHKkIHLdI
 
 De INFOWARROOM kan het toneel met een gerust hart verlaten. Want het einde van het tijdperk van de INFOWARROOM ? sinds 2003 de programmareeks voor mediakritiek van De Balie ? valt samen met het einde van het tijdperk van de massamedia. Uiteraard gaat dit einde gepaard met een knetterende slotexplosie; tijdens een tweedaags spektakel vol mediakritiek en beeldanalyse wordt de rekening opgemaakt van een mediacultuur in transformatie. Na de laatste analyses en overpeinzingen is er op zaterdagavond het spektakel van het slotfeest, met onder andere Tomcat en Tom Barman (dEUS).
 
 Met onder vele anderen: Arthur Kroker (editor van CTheory.net, het toonaangevende online magazine over cultuur, media en technologie), Richard Wright (mediakunstenaar, www.MediaShed.org), Patricia Pisters (mediastudies, Universiteit van Amsterdam), David Garcia (kunstenaar, grondlegger Next 5 Minutes, Portsmouth University), Richard Rogers (web epistemologist, Media & Cultuur, Universiteit van Amsterdam), Frank van Vree (hoogleraar journalistiek en cultuur, UvA / School voor Journalistiek), Jaap van Ginneken (auteur/ onderzoeker op de gebieden psychologie, communicatie en cultuur, oa aan de UvA), Eric Kluitenberg (mediatheoreticus), Evert Nieuwenhuis (journalist, publicist, auteur De Grote Globaliseringsgids), Wouter Elsenburg (De Nederlandse Bank), Gawie Keyser (De Groene Amsterdammer), Jaap Kooijman (Universiteit van Amsterdam) en Stefan Majakovski (directeur Shadow Festival).
 
 Toen de Verenigde Staten in 2003 met shock and awe Irak binnenvielen, trok De Balie de INFOWARROOM op: ground base voor mediakritiek en analyse van de dominante beeldcultuur. Mediakritiek was nog eenvoudig in die dagen: oorlog was primetime en breaking news, journalisten waren embedded, de Amerikaanse networks brachten hun versie van het verhaal en de Arabische satelliettelevisie bood wederhoor.
 De werkelijkheid as brought to you by CNN ? we gaan het nog missen, maar het bestaat al niet meer. Het singuliere wereldbeeld is gesmoord, niet in mediaspektakel en conglomeratie, maar juist in het tegengestelde: in fragmentatie en eindeloos meervoudige subjectiviteit. Het is weer aan onszelf, ontsnapt aan de dominantie van de hype, niet langer gehinderd door tijd en plaats, want net als surfen, bellen en sharen kent ook kijken geen primetime meer.
 
 De Balie verandert twee dagen in een ordinaire zapexercitie door de hedendaagse beeldcultuur, de zalen en gangen van De Balie worden gevuld met de laatste stuiptrekkingen van de massamedia as we know them.
 Een keur aan wetenschappers, mediatheoritici, journalisten, makers en denkers betogen wat volgens hen de oorzaken en de consequenties zijn van het einde van het tijdperk van de massamedia. Van web 2.0, mobiele telefoons, de angst voor globalisering, burgerjournalistiek en de mislukking van Talpa tot de oorlog in Irak, iconoclasme, de vermenging van politiek en media, het dominante visuele regime van fantasy en de dood van Jean Baudrillard ? kortom: twee dagen lang nonstop lezingen, voordrachten, discussies, workshops, interviews en videostatements, met hier en daar een film, een constante beeldenstorm, een echte warroom, en uiteindelijk een chaotisch slotfeest met Molotov cocktails.
 
 Kijk op www.infowarroom.org voor updates over programma en line-up. Zie ook www.debalie.nl
 
 Praktische informatie
 Waar: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Amsterdam
 Wanneer: vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Beide dagen van 16.00 uur tot laat. Zaterdag een daverend slotfeest vanaf 23.00 uur.
 Toegang: gratis, eindfeest 10 euro (gratis voor bezoekers van het avondprogramma)
 Live: Dit programma is live te volgen via www.debalie.nl
 
 
 
  
  _______________________________________________
Infowarroom mailing list
Infowarroom@mailing.balie.nl
https://mailing.balie.nl/mailman/listinfo/infowarroom
 
---------------------------------
Sucker-punch spam with award-winning protection.
 Try the free Yahoo! Mail Beta.
_______________________________________________
Infowarroom mailing list
Infowarroom@mailing.balie.nl
https://mailing.balie.nl/mailman/listinfo/infowarroom
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).