Arjan Scherpenisse on Tue, 5 Jun 2007 10:17:11 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Mediamatic: Proefopstelling Interfaces Onderzoeksgroep Beweging en Gedrag


Op woensdag 6 juni 2007 vindt in Mediamatic vanaf 18.00u een onderzoek plaats naar alternatieve interfaces die zijn ontwikkeld door studenten van de Rietveld Academie afdeling Unstable Media/Interaction Design (UM/ID). Het onderzoek is i.s.m. de studenten opgezet door de afdeling ‘Interface Development and Applied Aesthetic Response Theory’ van Onderzoeksgroep Beweging en Gedrag (OBG).

Deze onderzoeksgroep heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer gericht op uiteenlopend fundamenteel onderzoek dat als basis gebruikt wordt voor de ontwikkeling van nieuwe interfaces. Bij de totstandkoming van dit genre van nieuwe interfaces heeft de Onderzoeksgroep de ambitie archaïsche vormen van respons en interactie (gedrag en beweging) opnieuw onder de loep te nemen. De filosofie hierachter rust op het ontwerp-dictum: ’from analog to digital and back’.

De proefopstelling in Mediamatic is onderdeel van dat overkoepelende programma dat de OBG in de afgelopen drie jaar heeft ontwikkeld. De resultaten van de afgelopen jaren hebben geleid tot deze nieuwe proefopstelling die vanaf deze zomer op verschillende lokaties zal wordt getest.
Gedurende de komende weken zullen proefpersonen gevraagd worden om tijdens deze avond deel te nemen aan de verschillende onderzoeksopstellingen. Ook op de avond zelf kunnen geintresseerden zich inschrijven voor directe deelname.


De afgelopen drie jaar heeft de OBG zich wereldwijd bezig gehouden met onderzoeks-opstellingen ten behoeve van het geïntegreerd testen van gedrag en beweging in relatie tot een brede typologie van ‘mens-machine’ interfaces. De OBG onderhoudt nauwe banden met Cybersyn (www.cybersyn.cl). Ook Cybersyn staat bekend voor hun samenwerking tussen wetenschappers en kunstenaars op het gebied van cybernetische systemen.

Voor meer informatie zie www.obg-id.org of www.mediamatic.net

--
Arjan Scherpenisse
_________________________
E: arjan@scherpenisse.net
T: +31 (0)6 41 322 599
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).