theo ploeg on Mon, 25 Jun 2007 22:15:10 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Within Templation, copy-paste als bakermat van de beschaving


cut-up.media en Worm presenteren:
WITHIN TEMPLATION
Copy-paste als bakermat van de beschaving

Feestavond rond Appeltje C-Appeltje V (of CTRL voor raam- en Linuxgebruikers) Niks diefstal! Bakermat der herbeschaving! Van de traditie van mond-tot-mond tot agressieve sluikreclame middels gratis sms. Moeten we dan alles diggen of mogen we ook uitschijten? Tot hoever mogen we gaan van de ondoorgrondelijke erkers van de Buma en wat is de link met Robbie - let me hear you ahoy - Williams? cut- up.media en Worm gaan op onderzoek uit en nodigt de volgende gasten uit:

Chris Cutler (LEZING)
Wat is jatwerk? In hoeverre is een muziekstuk 'geestelijk eigendom'? Is de huidige 'tijdslus' cultuur waarin oude hits gerecycled worden of opnieuw uitgebracht met een 'eigentijds' element niet heel erg in tegenspraak met de zogenaamde bezorgdheid die "Groot Kapitaal'- bewaarders als Buma/Stemra & consorten aan de dag leggen als het er om gaat dat een obscure artiest ergens een sampletje van een oud nummer hebben getrokken? Zomaar een paar vragen die Chris Cutler in zijn lezing ‘Plunderphonics: The Next Chapter’ aan bod laat komen. Discussieer je mee?


Wilfried Hou Je Bek (LEZING/PERFORMANCE)
De bekendste situationist van Nederland is tegenwoordig zelfverklaard Chinees. Waarom? De cut-up methode zoals die beroemd is gemaakt door William S. Bourroughs (en uiteindelijk heeft geleid tot webzine cut- up) is een herontdekking van een eeuwenoude Chinese uitvinding. Wilfried geeft uitleg.


Popnoname (LIVE)
De poptechno van Keulenaar Jens-Uwe Beyer – aka Popnoname – is een lappendeken van citaten uit pop, trance, minimal en ambient. En zo zoet dat het glazuur van je tanden spat. Zijn deze maand verschenen debuutalbum White Album is ook al opgemerkt door de gevestigde orde en beloont met een plek in de Moordlijst. Zelf vindt ie overigens dat hij rockmuziek maakt. Oordeel zelf.


Mia Mia en Le Joustra (LIVE)
Dichtkunst die subtiel tegen geluidskunst aanschurkt of ermee versmelt.

Eria Lubacov (DJ)
Eria Lubacov - Muziekfreak en vinylverzamelaar, liefhebber van al wat gruizig klinkt. Heeft in het zuiden van Europa geleerd hoe je moet leven. Houdt van stijlenmengerij.


Bjorn Wijers (LEZING)
Als een van de initiatiefnemers van Simuze probeert Bjorn Wijers een alternatief te bedenken voor de door winstbejag gedreven overeenkomsten in de platenindustrie waarin de drang om het auteursrecht te beschermen zo ver is doorgeslagen dat het uiteindelijk schadelijk is voor de auteur zelf. Hoe je het allemaal zonder de industrie kunt regelen? Dát legt Bjorn je uit.


HendrikJan Grievink (LEZING)
Dé grafisch ontwerper van design 2.1 en auteur van het boek Creative Industries for Beginners. Zonder jatten geen design.


Within Templation
Vrijdag 29 juni 2007
Worm, Rotterdam
Deur open: 20.30u / aanvang: 21u
Kosten: € 6

Within Templation is een samenwerking tussen Worm, Rotterdam en cut- up.media.
Voor meer informatie:
www.cut-up.com
www.wormweb.nl


cut.up.media @ www.cut-up.com
[the art of living in a medialised landscape]
theos weblog @ www.nucult.net
--
cut.up.media
p.o.box 797
3000 AT Rotterdam
The Netherlands
++31(0)6 24994955
--

"In the realm of culture, the new totalitarianism manifests itself precisely in a harmonizing pluralism, where the most contradictory works and truths peacefully coexist in indifference." Herbert Marcuse (1964)

"I feel like my heart is being touched by christ." Altered States (1978)
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).