Media Art on Thu, 28 Jun 2007 23:56:06 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] opening expositie 'Day & Night: The Institute', Frank Mohr Institute @ Media Art Friesland


Persbericht Media Art Friesland

Day & Night: The Institute

Een tentoonstelling van het Frank Mohr Instituut in het gebouw van Media Art Friesland te Leeuwarden.

Locatie: gebouw Amicitia, Nieuweweg 1a, Leeuwarden

Opening: zondag 1juli om 16.00 uur

Duur van de tentoonstelling: zondag 1 juli â zondag 8 juli. De openingstijden zijn ma, di, wo, vr, za, zo 12.00-18.00 uur, do. 12.00-20.00 uur

ï
Leeuwarden 27 juni â Onder de noemer âDay & Night: The Instituteâ bezoekt het in Groningen gevestigde Frank Mohr Instituut (FMI) van 18 juni tot 8 juli, Leeuwarden. Twee weken van voorbereiding en interne activiteiten monden uit in een groots opgezette tentoonstelling van 1 tot 8 juli a.s. waarin werk te zien is van een groot aantal jonge kunstenaars, van de drie opleidingen MFA Schilderkunst, MFA Interactive Media & Environments en MFA Scenografie. In het tentoonstellingsconcept worden drie verdiepingen van het gebouw verbonden aan drie generaties FMI.De derde verdieping is gereserveerd voor de eerste jaars studenten, de vierde verdieping voor de huidige examinandi en de vijfde verdieping voor de alumni van 2006.


De overzichtstentoonstelling toont een grote diversiteit in materiaal, techniek, vorm en werkwijze en geeft op deze manier de visie van het Frank Mohr Instituut op het artistieke werkveld duidelijk weer. Bij de tentoonstelling verschijnt een FMI publicatie, waarin werk en gedachtegoed van de oud-studenten, die in 2006 zijn afgestudeerd, centraal staan. De publicatie omvat onder meer een drietal essays ingaand op het fenomeen âonderzoekâ in het MFA onderwijsprogramma en interviews met de kunstenaars.

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Mars, Hoofd Frank Mohr Instituut, tel.050 595 1152.


Het Frank Mohr Instituut (FMI) is het Instituut voor Voortgezet Hoger Kunstonderwijs en Onderzoek in de Kunsten en de Nieuwe Media. Het FMI is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen en heeft een samenwerkingsverband met de Rijksuniversiteit te Groningen. www.mohr- i.nl


Meer info: zie uitnodigingskaart hieronder:
ï

Met vriendelijke groet,
Nadine Bors
directrice

Stichting Media Art Friesland
0031 (0)6 42670733
www.mediaartfriesland.nl
info@mediaartfriesland.nl

Postadres: F.D.Nieuwenhuisstraat 53, 8862 WC Harlingen
Bezoekadres: Amicitia, Nieuweweg 1a Leeuwarden


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).