Hanne Valckenaers on Tue, 1 Apr 2008 17:53:51 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Films op Victorian Circus: 9-12 april: Technocalyps en Dutch Cocaine Factory


FILMS TIJDENS NIEUWE MEDIA FESTIVAL
VICTORIAN CIRCUS IV FESTIVAL - SAVE THE FUTURE?!

Tijdens Victorian Circus IV, het nieuwe media festival van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, zijn er twee zeer boeiende films te zien, waar we u speciaal op willen attenderen.

EXCLUSIEVE NEDERLANDSE PREMIERE
TechnoCalyps (2006, 156 min.)
Regie: Frank Theys 
ZA 12.04.08 - 13h00 - 16H00 met na afloop debat
Kunnen rattenhersenen in de toekomst een vliegtuig besturen? Zal de mens ooit driehonderd jaar oud worden? Filmmaker en videokunstenaar Frank Theys (B) verandert voorgoed onze kijk op het leven en de mens. Uit zijn inventarisatie van de laatste wetenschappelijke kennis op het gebied van biogenetica, robotica, kunstmatige intelligentie en nanotechnologie blijkt dat de mens er steeds meer op uit is zichzelf te perfectioneren. Na afloop is er een debat met Frank Theys, trendwatcher/futurist Marcel Bullinga, futuriste Maya van Leemput en geschiedkundig ethicus Gie van den Berghe. (Programmering i.s.m. Cinemien) Lees meer>> 

Dutch Cocaine Factory - (2007, 55 min)
Onafhankelijke filmmaakster: Jeanette Groenendaal 
WO 09.04.08 - 20h00
een DasArts final
Aan de hand van archiefmateriaal afkomstig van een 16 cam videodagboek worden we meegesleept in het pro-paranoia wereldbeeld van Dutch Cocaine Factory. Superieur gebruiker Arend, strafpleiter Leon en drugswetenschappers Ton en Damian onderzoeken de verzwegen geschiedenis van de Nederlandse Cocaïne Fabriek. Nederland was tot ver na WOII de grootste producent van kwalitatief hoogwaardige cocaïne. Het documentairedebuut van performance-kunstenares Jeanette Groenendaal vertelt de waarheid en niets dan de waarheid. 

U kunt het hele festival bezoeken door een Victorian Circus-PAS (VC- PAS ) aan te schaffen van €8. Deze is verkrijgbaar aan de kassa van de Brakke Grond. Voor een aantal programmaonderdelen dient u te reserveren (dit kan via www.brakkegrond.nl en via 020 - 626 28 66). Met uw VC-pas kunt u uw kaartje gratis ophalen aan de kassa. 

Graag tot ziens, in de toekomst! 

Victorian Circus is geprogrammeerd door Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en DasArts met dank aan Cinemien en de Mediagilde.
 
uitschrijven of wijzig persoonlijke data 
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond | Nes 45 | 1012 KD Amsterdam 
T kassa (020) 626 68 66 | T info (020) 622 90 14 | info@brakkegrond 
www.brakkegrond.nl  
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).