Nieuwsbrief van en over de Spreeksteen in het Oosterpark in Amsterdam on Wed, 23 Apr 2008 10:37:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] [Nieuwsbriefspreeksteen] 45: sprekers op 4 en 7 mei en de nieuwe steen is in aantocht
Inhoud:

1. Op vier mei Michiel Eijsbouts, Sina Khani e.a. op de steen
2. Op zeven mei groot Oost en West Europa debat
3. De nieuwe steen is in aantocht


1. Op vier mei Michiel Eijsbouts, Sina Khani e.a. op de steen

Ondanks dat we af en toe super-commerciële spam van hem krijgen zoals hieronder weergegeven, betwijfelen we niet dat hij 4 mei eer aan zal doen.

"Begin doorgestuurd bericht:

Van: Michiel Eijsbouts

" Het enige waar ik jelui op attent wil maken is een werkelijk (en dat zeg ik niet vaak) unieke kans om te adverteren op een van de meest prominente plekken in het hartje van Amsterdam. De verkoop gaat via eBay, dus ik verwijs jullie graag direct daarhene. De link is als volgt (nauwkeurig aanklikken!):

<http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll? ViewItem&item=320241179134>http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll? ViewItem&item=320241179134

Eenmaal, andermaal, verknocht!"

Ga dus niet tussen de met kransen voetballende K**-Marokkaantjes de doden herdenken, meelopen in het defilé te Wageningen, uzelf van kant maken op de dag der dodenherdenking of een andere tijdverspillende daad plegen. Die doden vielen voor vrijheid en die vrijheid schuilt in gedachten, woorden en het geschrevene. Kom dus op die dag het vrije woord ondersteunen bij de spreeksteen. Rooksteker Eijsbouts gaat u voor en komt u te na.

Sina Khani is verbonden aan de Rietveld-academie (en ons voorheen onbekend). De nadere invulling houden we nog even voor ons, maar we kunnen wel melden dat Sina Khani vrijwillig en uit eigen beweging komt, uit Iran afkomstig is (of zich slechts in die kringen begeeft), ook eigen publiek wil meenemen en iets interessants in petto heeft op 4 mei. Voor meer informatie over Sina Khani: <http:// www.sinakhani.com/>http://www.sinakhani.com/


2. Op zeven mei groot Oost- en West-Europa debat

Een paar jaar geleden kondigde George Soros aan dat hij al zijn activiteiten in Oost-Europa stop ging zetten en zich zou gaan concentreren op de US of A. Amerikanen waren beledigd. West- Europeanen vonden stiekem dat hij gelijk had en Oost-Europeanen voelden zich eens te meer in handen van West-Europa gedwongen. Zijn Open Society Institute heeft echter wel een netwerk achter gelaten. In Nederland is dat de International Debate Education Association (IDEA). De week voor zeven mei zijn er tientallen talentvolle Oost- Europeanen bij IDEA te gast om de Nederlandse debatcultuur op te snuiven. Ter afsluiting worden ze langs onze speakers corner gestuurd om te debatteren.

Baghram Sadeghi (Jakhals) is de debatleider, geassisteerd door een heuse Oost-Europeaan die het na een uur van hem over zal nemen. Er zullen nog wat sprekers zijn. Later meer nieuws. Belangrijk is: De Spreeksteen is een open podium, ook voor de nooit gevoerde debatten tussen Oost en West, kom dus uw hart, hoofd en longen luchten.


3. De nieuwe steen is in aantocht

Er wordt weer veel lucht verplaatst over de Spreeksteen, maar ook een stuk steen. Van Ierland naar Nederland om precies te zijn. Ook het ontwerp schijnt af te zijn. En de kabels zijn gelegd! Er staat nu een glanzende beige kast en een aansluiting van KPN naast het pleintje bij de noordoost-ingang, Linnaeusstraat-kant, daar waar men de eendjes voert.


Mvgr,
Spreeksteen
www.spreeksteen.nl
www.spreeksteen.tv
_______________________________________________
Nieuwsbriefspreeksteen mailing list
Nieuwsbriefspreeksteen@lists.opendomein.nl
https://service.opendomein.nl/mailman/listinfo/nieuwsbriefspreeksteen
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).