Remco Vlaanderen on Thu, 2 Oct 2008 14:10:52 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuw Boek/DVD: Modern Living - The Graphic Universe of Han Hoogerbrugge


Nieuw Boek/DVD: Modern Living ? The Graphic Universe of Han Hoogerbrugge 

Dit boek met DVD is de eerste publicatie van internet kunstenaar/animator Han Hoogerbrugge (R'dam, 1963). Hoogerbrugge is een van de pioniers van deze nieuwe kunstvorm in Nederland en verwierf internationaal grote faam met zijn animatieseries Modern Living/Neurotica, Hotel en Nails. In het boek worden de belangrijkste thema?s uit zijn werk bij elkaar gebracht. Het grafisch universum van Hoogerbrugge komt tot leven door een groot aantal beelden uit zijn populaire animatieseries, illustraties en autonome werk.

De 15 hoofdstukken bevatten inleidende teksten door SubmarineChannel, aangevuld met persoonlijke notities van Hoogerbrugge. Door het boek heen zijn ook stukjes commentaar opgenomen die Hoogerbrugge ontving van bezoekers van de site. Daarnaast geven 4 auteurs hun persoonlijke interpretatie van het werk van Hoogerbrugge: 'Black Water' door schrijver Marcel Möring, 'Flipping out and Floating Away' door OneDotZero co-oprichter/ film pionier Matt Hanson (A Swarm of Angels), 'Contemporary Angst' door kunstcriticus Vivianne Loría (Lapiz) en 'Abuse, Pain and Torture' door animatie expert/BusinessWeek.com redacteur Helen Walters.
Op de DVD zijn al zijn korte films, muziek video?s en de complete animatieseries Hotel, Nails en Modern Living/Neurotica opgenomen.

Op 21 November ontvangt Han Hoogerbrugge de Hendrik Chabot Prijs Rotterdam 2008. Deze prijs wordt om de drie jaar toegekend aan een beeldend kunstenaar die woont of werkt in het Rijnmondgebied. Volgens de jury past Han Hoogerbrugge in een traditie van eigenzinnige Rotterdamse kunstenaars en vormgevers, die de grensgebieden van kunst, vormgeving, literatuur en architectuur verkennen en is daar toonaangevend in. 

Het Boek is een SubmarineChannel productie, uitgegeven door BIS Publishers en tot stand gekomen met financiële steun van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB) en de Mondriaan Stichting. 

ISBN: 978-90-6369-187-5
Ontwerp: Simon Davis and Thomas Dahm
Formaat: Paperback
Afmetingen: 28 x 22 cm 
Pagina's: 200 
Prijs: 39 euro
URL: http://www.bispublishers.nl/bookpage.php?id=117

Meer informatie: Yaniv Wolf, tel: 020 330 1226 / 06 4184 9614, fax: 020 330 1227, mail: Yaniv@submarine.nl ______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).