Jorinde Seijdel on Thu, 4 Jun 2009 11:12:45 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] herinnering: Presentatie Open 17 en videovertoning The First of May van Marcelo Expósito


Presentatie Open 17 en videovertoning The First of May van Marcelo ExpÃsito in Smart Project Space
5 juni 20 uur

Ter gelegenheid van de verschijning van Open 17 getiteld âEen precair bestaan. Kwetsbaarheid in het publieke domeinâ, tonen SKOR en de redactie van Open. Cahier over kunst en het publieke domein de video The First of May (2004) van Marcelo ExpÃsito. Na afloop interviewt schrijver en onderzoeker Matteo Pasquinelli Marcelo ExpÃsito.

In dit nummer van Open staat het begrip precariteit centraal. Dit begrip verwijst naar de relatie tussen tijdelijke arbeidscontracten en een bestaan zonder voorspelbaarheid en zekerheid. Het doet zich voor op vele plekken in de samenleving als gevolg van de neoliberale en postfordistische economie, waarin de nadruk ligt op immateriÃle productie van informatie en diensten en een continue flexibiliteit. Er wordt ingegaan op het functioneren van de kunstscene en de condities van de precaire stad en haar publieke ruimte. Met bijdragen van Nicolas Bourriaud, Pascal Gielen, Brian Holmes, Brett Neilson en Ned Rossiter, Merijn Oudenampsen, Matteo Pasquinelli, Recetas Urbanas, Gerald Raunig en Jan Verwoert, alsmede een uitgebreid interview met de Italiaanse filosoof Paolo Virno door Pascal Gielen en Sonja Levaert.

Onder de titel Entre SueÅos realiseerde de Spaanse kunstenaar Marcelo ExpÃsito de afgelopen jaren een reeks videoâs, waarin hij getuigenis aflegt van een nieuwe sociale strijd. In Open nr. 17 analyseert Brian Holmes deze videoâs, waarbij hij laat zien dat ze behalve een activistische boodschap ook de artistieke expressie ervan in beeld brengen.

Lokatie: Smart project Space, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Aanvang: 20 uur
Toegang: 5 euro
Reservering: info@skor.nl
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).