Geert Lovink on Wed, 17 Jun 2009 20:16:14 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Gezocht: onderzoekers innovatie publieke sector


Gezocht: onderzoekers innovatie publieke sector

Het lectoraat Innovatie Publieke Sector is een onderzoeksgroep aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Zoals de naam al doet vermoeden is onze specialisatie innovatie in de publieke sector. We doen daar onderzoek naar, geven onderwijs over publiek management en adviseren publieke organisaties om uit te groeien tot inspirerende organisaties met veel innovatiekracht. Het lectoraat is in 2007 van start gegaan en staat onder leiding van lector Frans Nauta (www.nauta.org) en coördinator Hilde de Groot ( http://www.lectoraatinnovatie.nl/over-ons/medewerkers/ ). De groep bestaat uit ongeveer vijftien onderzoekers, docenten en student-assistenten.

We brengen Prima Praktijken in de publieke sector in kaart, zoeken naar topprestaties van landen op verschillende beleidsterreinen en organiseren een pilot voor publieke organisaties die uit willen groeien tot de Apple/Google/Toyota van hun veld. Het is een relatief nieuw onderzoeksveld, dus we pionieren. Er zijn geen reddingsboeien op onze werkkamers, dus als je bij ons wilt werken moet je van pionieren houden en er aantoonbaar ervaring mee hebben.

We hebben drie a vier vacatures. We zoeken in het bijzonder een of twee medior en een of twee junior onderzoekers/adviseurs, primair voor het project Zorginnovatie (http://www.lectoraatinnovatie.nl/projecten/zorg-innovatie/ ) . Steekwoorden: bevlogen vernieuwer, groot hart voor de publieke zaak, slim, nieuwsgierig & onderzoekend op een praktische manier, goede pen, hard werkend, niet vies van reizen, gevoel voor humor. Als je kennis van en ervaring in de zorgsector hebt (zowel cure als care) geeft dat een plus, net als aantoonbare onderzoekservaring, kennis over innovatie(literatuur) en flink wat maatschappelijke ervaring. Je werk bestaat uit onderzoek & advisering: literatuurstudie, interviews, rapportages, presenteren, meedenken met zorginstellingen, meedenken met je collega’s.

Het salaris is conform de HBO-CAO, en die is best in orde. We hebben geen lease-auto's in de aanbieding, maar je kunt wel kiezen uit een Windows, Mac of Linux PC.

Als je interesse hebt kun je contact opnemen met Hilde de Groot (hilde@lectoraatinnovatie.nl 06-48256829). Solliciteren doe je met een korte brief met je motivatie, een uitgebreide maar niet te lange CV en drie referenties met emailadres en telefoonnummer. De eerste ronde bestaat uit een kort Skype-interview en de uitwerking van een casus. De tweede ronde bestaat uit een gesprek in Arnhem.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).