Mieke Gerritzen on Mon, 22 Jun 2009 21:56:50 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Uitnodiging Dutch Design Database | Thonik | Credit on Color | zaterdag 27 juni


DUTCH DESIGN DATABASE | THONIK | CREDIT ON COLOR

Graphic Design Museum Breda
Boschstraat 22, 4811 GH Breda
www.graphicdesignmuseum.com

Opening tentoonstelling 27 juni om 16.00 uur.
aanmelden: a.c.m.van.ginneke@breda.nl

DUTCH DESIGN DATABASE

Op 27 juni start Dutch Design Database, een tentoonstelling over de professionalisering van het ontwerpvak in Nederland. De Dutch Design Database is een online verzamelplaats voor beeldmateriaal van drukwerk, animaties, websites, filmpjes en ander visueel communicatief materiaal vanaf 1945 tot nu en later. In de tentoonstelling ervaart de bezoeker de fysieke kracht van data en loopt als het ware door de database terwijl hij ondergedompeld wordt in het werk, de feiten, cijfers en ontwikkelingen van het grafische vakgebied tussen 1945 en nu. Ook gedurende de tentoonstelling kunnen Nederlandse ontwerpers en bureau’s werk uploaden naar www.dutchdesigndatabase.com
Samenstelling: Niels Schrader en Bas van Lier.

De tentoonstelling Dutch Design Database wordt op 27 juni geopend door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).
-------------

THONIK: Made in China, Made By You!

Thonik orkestreert op deze tentoonstelling een ontmoeting van oude en nieuwe media. Oude media: het tapijt, de muur, het boek. Nieuwe media: website en een boek vervaardigd met de printing on demand technologie. In al deze media gebruikt Thonik dezelfde krachtige grafische stijl, maar de emotionele impact en de belevingswaarde van de boodschap variëren per medium. In kort bestek laat Thonik hier zijn ontwikkeling zien: een ontwerpers profiel dat zijn herkomst heeft in de gedrukte media, verbreedt zich door exploratie van de communicatieve mogelijkheden die de nieuwe media bieden.

De tentoonstelling Thonik: made in China, made by you wordt op 27 juni geopend door Jan Marijnissen. De oud-voorzitter van de SP Tweede Kamerfractie bereikte mede door de succesvolle campagne van Thonik voor de SP een doorbraak op 22 november 2009.

----------------

CREDIT ON COLOR

Het Graphic Design Museum presenteert deze zomer duizenden creditcards, free cards, discount cards, gift cards en credit look-a- like cards op één muur, geordend op kleur. Het design van de kaarten is wereldwijd heel divers, terwijl het standaard formaat, de ronde hoeken de kaarten ook heel herkenbaar maakt. Creditcards geven je een sociale of professionele status. Ze vertegenwoordigen jouw smaak, jouw wereld en zijn het gezicht van jouw bezit. Je bent wat je koopt, je bent waartoe je toegang hebt. De kaarten zijn vooral ook een marketing tool en worden als zodanig ingezet voor klantenbinding. Credit on Color opent ook op 27 juni a.s. Samenstelling: Fabienne van Beek (NL), Adam Eeuwens (USA) en Maren Koehler (CHINA)


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).