PLANETART on Thu, 10 Sep 2009 16:10:39 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] cold wars hot dreams 11 sept 15-17 uur Bruce Sterling, Menno Grootveld, Marly Weemen, Josephine Bosma


Cold wars, hot dreams

ATOMPUNK laat zien wat kunstenaars, designers en architecten NU doen met verworvenheden uit de eerste decennia van het atoomtijdperk. De vernietigende nachtmerrie van de atoombom als stuwende kracht onder een nieuwe utopie. Onder leiding van moderator Josephine Bosma een lezingenprogramma over het conflict tussen de gladde en glimmende buitenkant en de megalomane duistere droom.


Bruce Sterling
Sci-fi auteur, design goeroe, WIRED editor, samen met William Gibson oprichter van de cyberpunk, godfather van Steampunk. Nieuwe media filosoof, internationale spreker, visionair, fenomeen en inspiratie op het gebied van ideeën over de toekomst en aanverwante kunst aspecten.

Menno Grootveld
Radio Rabotnik TV was in de jaren tachtig, eigenlijk nog in de nadagen van de Koude Oorlog, een ikoon uit de tegencultuur en uit het alternatieve circuit van de beeldende kunst en werd daarbij geïnspireerd door bepaalde elementen uit de voormalige Sovjet-Unie en het Oostblok. Radio Rabotnik TV was als etherdissident een van de grondleggers van de onafhankelijke nieuwe media in NL en onderhield innige banden met onder meer Staalplaat en het NL Centrum. Mede-oprichter Menno Grootveld was verantwoordelijk voor de eerste optredens van Laibach in NL en stond aan de wieg van The Next 5 Minutes en de Digitale Stad.

Marly Weemen
Marly Weemen (ruimtelijk ontwerper en Mid Century Modern fan) zal het publiek meenemen op een visuele ontdekkingstocht langs de vergeten commerciële architectuur van de jaren 50 en 60s. We bezoeken Googie objecten langs de kant van de Amerikaanse wegen, exotische Tiki horeca gelegenheden, futuristische luchthaven terminals, zeer expressieve film sets en hypermoderne World Expo paviljoens.

Josephine Bosma
Josephine Bosma woont en werkt in Amsterdam. Vanuit een kunst achtergrond, is ze journalist en auteur op het gebied van kunst, nieuwe media en media-theorie, met de nadruk op kunst, geluid en prestaties op het internet, evenals Cyberfeminisme en media politiek. Ze maakte radioprograms voor piratenradio (Patapoe) en de VPRO en publiceerde regelmatig teksten en interviews op het net (Nettime, Telepolis, Mute).


Locatie: Concordia Cinema, gelegen aan de Oude Markt, Enschede
Datum: 11 september 2009 van 15:00 tot 17:30
‘Cold wars, hot dreams’ is samengesteld door PLANETART en gehost door Medialab Enschede

www.gogbot.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).