Geert Lovink on Sun, 20 Sep 2009 09:01:03 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Gezocht: penningmeester voor Stichting M2M


(graag doorsturen in alle mogelijke richtingen. blog, facebook en twitter het! alvast bedankt! geert)

Gezocht: penningmeester voor Stichting M2M

Achtergrond

Eind oktober 2005 woedde de Schipholbrand. Er vielen elf doden onder de gedetineerde migranten in blok K. De overlevenden uit K en J werden opgevangen, eerst in andere gevangenissen, daarna in afgelegen Asielzoekerscentra. Na een jaar kregen de meeste van hen een verblijfsvergunning. Maar daarmee hebben ze hun leven nog lang niet terug. De campagne Vertrokken Gezichten begon in 2006 met de ondersteuning van de overlevenden in hun strijd hun leven weer op te pakken en hielp hen om bij de herdenking van de Schipholbrand als groep naar buiten te treden. In 2007 werd een internet radiostation opgericht als communicatieplatform. De radio, en daarmee ook de Schiphol People, genoten twee jaar gastvrijheid in het Blauwe Huis op IJburg. In 2009 werd de onafhankelijke Stichting M2M, Migrant to Migrant opgericht met als doel de “bevordering van vrije communicatie van migranten” onder het motto “Look with us, not at us”.

M2M ondersteunt de overlevenden, de Schiphol People, door hen een stem te geven zowel in de eigen media als naar buiten, naar publiek en politiek. Bij de herdenking, bij rechtszaken en in tal van sociale en culturele activiteiten helpt M2M zichtbaar te maken wat de brand en de vreemdelingenbewaring verwoest heeft. Ook organiseert M2M buddywerk, onderzoek, training en kunstwerken Het doel van de Schiphol People is:

we are here - to make a life again - together as one.
Sinds 2009 heeft M2M geen structurele subsidie waardoor inkomsten uit project subsidies, opdrachten, samenwerking en sponsoring moeten worden gegenereerd.

Taakomschrijving

Het bestuur van Stichting M2M bestaat uit op dit moment uit twee personen, de voorzitter en de secretaris. Wij zoeken een penningmeester die op afstand - samen met de algemeen directeur en de boekhouder - de financiële administratie bewaakt en een sturende rol speelt bij de inkomstenverwerving. Het is een onbezoldigde functie, die een inspanning van ongeveer 2 dagdelen per maand vraagt.

Het bestuur is  op zoek naar  een kandidaat die:

-       Ervaring heeft in een vergelijkbare functie
- De werkorganisatie in opbouw wil ondersteunen waaronder de financiële en administratieve organisatie

- Vanuit het bestuur toeziet op de controle van de jaarrekening, het jaarverslag, de jaar- en meerjarenbegroting

- Een actieve bijdrage levert aan de financiële onderbouwing van toekomstige scenario’s

- Op kritieke momenten kan schakelen tussen betrokkenheid tonen en afstand bewaren

-       De code cultural governance onderschrijft

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geert Lovink (geert@xs4all.nl ) en/of Rigorette van Riet (rigoret@xs4all.nl).

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).