michelle on Mon, 29 Mar 2010 12:33:48 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] 14-4-2010 workshop digitale routes en games: Architecten vs. Game designers
*Hoe ziet de digitale stad eruit door de ogen van een game ontwikkelaar en architect? Op 14 april start de ontwerpwedstrijd voor digitale routes en games Best Scene in Town met een themaworkshop Architecten vs. game designers.*

In de workshop kun je samen met Martijn de Waal (The Mobile City) en Kars Alfrink (Hubbub) aan de slag. Zij delen hun visie op locatie-gebaseerde toepassingen binnen hun vakgebied en werpen een blik in de toekomst. Zie jij de stad als gameboard, een openluchtmuseum of een sociaal netwerk? Wil je jouw verhaal samen met de ontwerpers omzetten in een GPS route of game? Kom dan op 14 april naar de Waag. Alle games en routes kun je spelen met je mobiele telefoon.

We zoeken naar mensen met ideeën en visie, die hun verhaal willen delen; stadsliefhebbers, architecten, gamedesigners, interaction designers. Het platform 7scenes waarmee je werkt is heel toegankelijk, je hoeft geen bijzondere computerkennis te hebben om mee te kunnen doen.

De workshop is gratis en vindt plaats in het Theatrum Anatomicum van de Waag, Nieuwmarkt 4, Amsterdam.

*Programma*

15.00 uur -Welkom en introductie door Ronald Lenz (Waag Society/7scenes)

15.10 uur - Een verkenning van mogelijke toepassingen van locatie gebaseerde technologie binnen het vakgebied van de architect en de game designer, door Martijn de Waal (The Mobile City) en Kars Alfrink (Hubbub)

15.40 uur - Introductie van het tweede deel van het programma

15.45 uur - Zelf GPS stadsroutes of games maken

18.30 uur - Korte pitches van concepten

18.45 uur - Borrel

19.30 uur - Afsluiting

Aanmelden kan via het formulier op events.waag.org <http://events.waag.org/2010/03/thema-workshop-architecten-vs-gamedesigners/>.

Na 14 april zijn er nog genoeg mogelijkheden om mee te doen. Elke woensdag zijn er workshops (m.u.v. 5 mei, die wordt op dinsdag 4 mei gehouden), zowel themaworkshops als Open labs. Kijk voor het complete programma op events.waag.org <http://events.waag.org>.

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).