mad on Thu, 24 Feb 2011 19:43:43 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] App in a day 040 op 4 maart


App-in-a-day
4 maart 2011, 09:00 – 17:00 uur
Seats2meet Eindhoven, Strijp-S

Geïnspireerd door de vele geweldige apps die ontwikkeld en gemaakt worden voor upgrades van de leef- en werkomgeving, sociale -, creatieve – en recreatieve activiteiten, navigatie, games etc? Dat kunnen we in Eindhoven nu met uniek door de overheid ontsloten datamateriaal. De uitdaging is om het leven leuker en simpeler te maken met gebruikmaking van de nieuwe grondstof van de informatiemaatschappij: Open Data.

Ben je programmeur, interactieontwerper, dataspecialist of ingenieur? Doe dan mee met App-in-a-day 040 en bedenk en bouw een app die de wereld voorgoed zal veranderen.

Tijdens de App-in-a-day Eindhoven op 4 maart worden programmeurs, interactie-ontwerpers, dataspecialisten en ingenieurs uitgedaagd om een één dag een applicatie te ontwerpen en een prototype te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speciaal voor deze dag of reeds toegankelijk Open Data materiaal uit Eindhoven of Noord-Brabant. Voorzien van een groot aantal snelle internetaansluitingen, werktafels en breakout mogelijkheden, coaching en assistentie, koffie en gezonde energie worden in kleine of grotere groepen App concepten uitgewerkt en met het vuur aan de schenen in elkaar gehackt.

Door samenwerking te faciliteren kunnen slimme teams worden gevormd waarbij diverse specialismen elkaar versterken. Via facebook en twitter komen ideeën, vragen en aanbiedingen beschikbaar. Als afsluiting is er de grande finale met 3 minuten presentaties van de apps, waarna een jury zich buigt over de keuze van de prijswinnaars. Naast eeuwige roem en een heldenstatus zijn er goodie bags en vouchers beschikbaar. De winnende apps worden in ieder geval ondersteund om mee te doen met de Apps voor Eindhoven challenge, die op 4 maart wordt aangekondigd.

Meer over Open Data Eindhoven: www.OpenEindhoven.nl

MAD emergent art center

T. +31 (0) 40 2133032
E. mad@dse.nl
U. www.madlab.nl

P.O.-Box 6118
5600 HC Eindhoven
The Netherlands


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).