Marieke Istha on Mon, 28 Feb 2011 12:12:53 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] NIMk NIEUWSBRIEF


NIMk NIEUWSBRIEF

5 Days Off 2011
Van 2 tot en met 6 maart 2011 vindt de elfde editie plaats van het jaarlijkse 5 Days Off festival waarin de nieuwste ontwikkelingen rond elektronische muziek centraal staan. De cultuur van elektronische muziek, DJ's en VJ's, remixen en clips vormt ook het uitgangspunt voor het kunstenprogramma van 5 Days Off dat onder de naam 5 Days On op 18 februari opende met een tentoonstelling in het NIMk: Cloud Sounds. Tijdens het 5 Days Off festival zijn er in het NIMk op drie dagen gratis events.
http://nimk.nl/nl/cloud-sounds-live-sessies-en-workshops
http://www.5daysoff.nl/5dayson
http://nimk.nl/nl/cloud-sounds

Rondleiding & Nomadic Sound System
Woensdag 2 maart
Om 18.00 uur is er een gratis rondleiding door de tentoonstelling Cloud Sounds. En om 19:00 uur vertrekt Nomadic Sound System richting Leidseplein naar de andere festival locaties. Nomadic Sound System is een hedendaagse elektronische fanfare van Benjamin Newland, die volkomen nieuwe mogelijkheden biedt voor het live presenteren van elektronische muziek. Sluit je aan bij de tocht!

Presentatie Flitser.org & workshop We Are Forests
Donderdag 3 maart, 17:30 uur
In deze presentatie kun je meer horen over de ontwikkeling van de voor het festival geproduceerde nieuwe online en mobiele werken flitser.org van Roel Wouters en Jonathan Puckey, en What would you whisper in a stranger’s ear? van We Are Forests (Emilie Grenier en Duncan Speakman).

Voor het Flitser.org oroject lieten Roel Wouters en Jonathan Puckey zich inspireren door de ultieme amateur foto: jezelf in de spiegel fotograferen met de flits aan. Dus ga naar http://flitser.org, download de iPhone app (alleen geschikt voor iPhone 4) en gebruik dit kunst-project als excuus voor schaamteloze zelfpromotie!

We Are Forests (Duncan Speakman & Emilie Grenier) werken aan een nieuwe sonische, interactieve performance voor de openbare ruimte en creëren een narratieve speeltuin voor deelnemers. Tijdens 5 Days Off zullen ze workshops en experimenten doen om hun ideeën uit te testen en nodigen je uit om deel te nemen. Mogelijk zijn er geheime opdrachten en intieme ontmoetingen, waarschijnlijk zijn er ook koptelefoons, geluiden en zeker zijn er tochten door de straten van Amsterdam.
Wil je deelnemen? Stuur dan een mail naar subtlemob@gmail.com met ‘5daysoff’ als onderwerp. Duncan Speakman & Emilie Grenier zijn de huidige Artist in Residence bij het NIMk: http://nimk.nl/nl/new-artist-in-residence-duncan-speakman-and-emilie-grenier

|Cine|Sonic|
Vrijdag 4 maart, 17:30 uur
Tijdens deze presentatie vertellen een aantal |Cine|Sonic| kunstenaars vanaf 17:30 uur over hun nieuwe werk dat ze voor 5 Days Off produceren. |Cine|Sonic| presenteert in de festivalnachten van 5 Days Off legendarische of bijna vergeten avant-garde klassiekers uit het archief van het Eye Film Instituut met nieuwe originele en live uitgevoerde soundtracks door baanbrekende Nederlandse muzikanten. Sexy voyeuristische visioenen, metropolitische bespiegelingen op het moderne leven in steden als Amsterdam, Rotterdam & Hong Kong, video collages en vroege computer animaties vinden een nieuw ritme, een nieuwe dimensie door een creatieve kruisbestuiving.
http://www.5daysoff.nl/melkweg_expositie/03-03/_cine_sonic_presents

Maak gebruik van je democratisch recht en
GA STEMMEN OP WOENSDAG 2 MAART
De regering hoefde niet te luisteren naar je schreeuw, maar je stem kan zij niet negeren. Op deze site http://www.nadeschreeuwnudestem.nl/ vind je alle cultuurparagrafen van de politieke partijen die meedoen in jouw provincie. Klik op je provincie om te weten wat er speelt in het cultuurbeleid van jouw provincie.

Nederlands Instituut voor Mediakunst
Keizersgracht 264
1016 EV Amsterdam
T 020 6237101
F 020 6244423
http://www.nimk.nl

PROGRAMMA: http://nimk.nl/agenda

Facebook: http://www.facebook.com/NIMk.Media.Art
Twitter: http://twitter.com/NIMk_nl
Flickr: http://www.flickr.com/photos/nimk
YouTube: http://www.youtube.com/user/NIMkartchannel
Media Art Platform: http://www.mediaartplatform.nl

______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).