Geert Lovink on Sun, 8 Sep 2013 20:52:12 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] onderzoeksbaan 1 jr. bij INC over verdienmodellen


Vacature Researcher Alternative Revenue Models

De Hogeschool van Amsterdam is op korte termijn op zoek naar een:

onderzoeker alternatieve verdienmodellen (1,0 fte)

(Bezetting door twee personen in deeltijd is mogelijk.)

De functie
De functie is vacant in het programma ‘Alternatieve verdienmodellen’, dat als doelstelling heeft theoretisch en toegepast onderzoek uit te voeren naar alternatieven, mogelijkheden, kansen en valkuilen binnen de netwerkeconomie, zowel in een nationaal als internationaal perspectief.

Het programma kent drie hoofdlijnen waarop het onderzoek zich toespitst:
1. Mobile money,
2. Crowdfunding en
3. Bitcoin en andere internetvaluta.

De onderzoeker zal o.a. onderzoek doen naar bovenstaande, alsmede de stand van zaken in de creatieve industrie op dit domein in kaart brengen, met als uiteindelijk doel het realiseren van een conferentie, publicatie en onderwijsmateriaal.

Er wordt nauw samengewerkt met hogescholen en universiteiten (AHK, InHolland, UvA, University of Warwick en Leuphana Universität) en bedrijven (IICD, Finance Lab, Amsterdam Economic Board, MOTI, etc).

Wij zoeken
De onderzoeker beschikt over een universitaire masteropleiding. Hij/zij is op  de hoogte van de ontwikkelingen in het vakgebied, in het bijzonder op het gebied van nieuwe media en netwerkcultuur. De onderzoeker heeft affiniteit met het onderwerp alternatieve verdienmodellen en de creatieve industrie. Hij/zij beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.

Verder is de onderzoeker flexibel, proactief, enthousiast, onderzoekend en ondernemend, kan omgaan met een complexe onderwijsomgeving en goed samenwerken met verschillende partners zoals bedrijven en instellingen. Hij/zij heeft aantoonbare onderzoekservaring en mogelijk één of meer (wetenschappelijke) artikelen gepubliceerd.

De afdeling
Binnen de opleiding Interactieve Media is in januari 2004 het lectoraat Interactieve Media in het Publieke Domein gestart. Dit lectoraat is omgevormd tot het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) en maakt inmiddels als lectoraat Netwerkcultuur onderdeel uit van het Kenniscentrum CREATE-IT. Tot de werkzaamheden van het lectoraat behoren onderzoek, het organiseren van theoretisch onderwijs en het ontwikkelen en uitvoeren van een programma van seminars, conferenties, evenementen en publicaties ten behoeve van kennisontwikkeling en kennisoverdracht. Het lectoraat bestaat uit een team van vier medewerkers, waaronder de lector Geert Lovink, die samen toepassingsgericht onderzoek uitvoeren op het gebied van netwerkcultuur.

CREATE-IT applied research is het kenniscentrum van het domein Media, Creatie en Informatie van de Hogeschool van Amsterdam. In dit kenniscentrum voeren docenten, studenten en onderzoekers praktijkgericht onderzoek uit in opdracht van de creatieve industrie en de ICT-sector. We werken samen met universiteiten en andere kennisinstellingen. De resultaten uit het onderzoek komen ten goede aan de beroepspraktijk en krijgen daarnaast een vertaling naar het onderwijs. Praktijkgericht onderzoek geeft een antwoord op dringende vragen uit de praktijk, houdt het onderwijs actueel, bevordert kenniscirculatie en draagt bij aan de professionalisering van studenten en docenten.

Wij bieden
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie onderzoeker 4. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 10 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 3740,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Bij gebleken geschiktheid behoort verlenging tot de mogelijkheden. De vacature kan door twee personen op parttime basis vervuld worden.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvende te professionaliseren.

Informatie
Nadere informatie: Geert Lovink, lector Netwerkcultuur (geert@xs4all.nl), per e-mail: vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Meer informatie over het lectoraat Netwerkcultuur: www.networkcultures.org
Meer informatie over het domein Media Creatie Informatie: www.dmci.hva.nl
Meer informatie over het kenniscentrum CREATE-IT www.create-it.hva.nl

Sollicitaties
Ga naar hva.nl/vacatures om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt. De sluitingsdatum is verlengd tot 1 september 2013.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).