Esther Polak on Tue, 26 May 2015 11:22:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vanavond in De Balie, Amsterdam De digitale ander -Stadsleven-


Vanavond: De digitale ander

Op dinsdag 26 mei organiseert Stadsleven in samenwerking met het Holland Festival een speciale editie over de digitale stad. De stad is van stenen én van pixels. We bewegen ons door de straten op ons scherm, we app’en in plaats van te praten en hebben ‘friends’ die we nog nooit hebben ontmoet. Wat doet het digitale met het leven in de analoge stad?

Programma

 Wat is de invloed van digitale technologie op het leven, en het samenleven, in de stad? Martijn de Waal (auteur ‘De stad als interface’) presenteert zijn bevindingen
Mediakunstenaars Esther Polak en Ivar van Bekkum gebruiken GPS technologie als een middel om verhalen te vertellen over mensen – stedelingen in de grote stad, maar ook nomaden in Afrika – en hun omzwervingen.
We interviewen per skype Jürgen Müller, artistiek leider van het Catalaanse theatergezelschap La Fura dels Baus die tijdens het Holland Festival je de smart city aan den lijve laten ervaren in hun ‘smart show ‘M.U.R.S’.
Onze vaste partner EYE toont weer een bijzonder fragment uit hun archieven
Hermen Maat en Karen Lancel presenteren hun installatie Saving Face waarin door aanraking je gezicht versmelt met dat van anderen. Waar ligt dan de grens tussen jou en de digitale ander?
Reinier de Graaf van het bekende architectenbureau OMA spreekt over de relatie tussen de stad van pixels en de stad van stenen
Mediakunstenaar Sander Veenhof houdt een pleidooi voor stadse cyborgs, virtuele stoplichten en augmented bewegwijzering, kortom: hoe de digitale laag de stedelijke ervaring kan verrijken
Digital Playlab

Voorafgaand (19.00-20.00 uur) en na afloop (22.00-23.00 uur) van de talkshow kan iedereen gratis de installaties van de mediakunstenaars Sander Veenhof, Hermen Maat & Karen Lancel, en Esther Polak & Ivar van Bekkum uitproberen. Ze zijn te vinden in het café en de Salon van de Balie.

Stadsleven vindt plaats dinsdag 26 mei van 20.00-22.00 uur, in de Balie (Kleine-Gartmanplantsoen 10, Amsterdam). Kaarten zijn 7,50 euro en te koop via De Balie.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).