Inte Gloerich on Thu, 29 Mar 2018 13:12:35 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Vacature: onderzoeksmedewerker bij INC


De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor FDMCI, het lectoraat Netwerkcultuur (Institute of Network Cultures), onderdeel van het Kenniscentrum (CREATE-IT), per 1 juni 2018 op zoek naar

onderzoeksmedewerker (0,8 fte)

De Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) is onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam en telt ruim 6.600 studenten en 425 medewerkers. De faculteit, met een sterke crossmediale, mode en ICT­-focus, is ambitieus en wil op alle fronten kwaliteit uitdragen.

De functie

Als onderzoeksmedewerker werk je samen met de lector en onderzoekers aan de opzet, uitvoering en administratie van verschillende projecten van het lectoraat. De lopende projecten van het lectoraat hebben te maken met alternatieve verdienmodellen, digitaal uitgeven en kunstkritiek. Je ontwikkelt en produceert bijeenkomsten, workshops en andere activiteiten rondom het onderzoek. Je werkt ook mee aan het realiseren van de publicaties van het lectoraat, zowel online als op papier. Een belangrijk deel van je werk bestaat uit het contact leggen met en onderhouden van netwerken van onderzoekers, kunstenaars, activisten, programmeurs, en docenten en studenten. Daarnaast denk je mee over nieuw op te zetten projecten en werk je aan de uitwerking daarvan in projectplannen, fondsaanvragen en begrotingen.

Naast de coördinerende en inhoudelijke taken draagt de onderzoeksmedewerker zorg voor een goede communicatieve en administratieve begeleiding van de projecten. Je verzorgt de communicatie rondom activiteiten van het lectoraat, zoals het schrijven van persberichten en nieuwsbrieven, het onderhouden van social media en het up-to-date houden van het blog van het lectoraat. Daarnaast onderhoud je contacten met interne en externe relaties. Ten slotte zorg je voor een goede documentatie van de activiteiten en de resultaten van de projecten, ten behoeve van kennisopbouw en -verspreiding.

Wij zoeken

Een veelzijdige collega met belangstelling voor de culturele, maatschappelijke en academische ontwikkelingen in de nieuwe media en netwerk­cultuur. Je bent organisatorisch sterk en hebt ervaring met de productie van bijvoorbeeld (internationale) symposia, tentoonstellingen, workshops of andere publieksprogramma’s. Bij voorkeur heb je ervaring met het schrijven van projectvoorstellen en subsidieaanvragen. Je houdt van netwerken en staat graag in contact met verschillende soorten mensen op allerlei niveaus. Je kunt overweg met verschillende communicatiemethoden zoals bloggen, sociale media, nieuwsbrieven en het benaderen van de pers. Je bent flexibel, proactief, enthousiast en ondernemend en werkt goed samen in een klein team. Je beheerst Nederlands en Engels op hoog niveau en beschikt over minimaal bachelor werk-­ en denkniveau. Ten slotte heb je affiniteit met een complexe onderwijs-­ en onderzoeksomgeving zoals de Hogeschool van Amsterdam.

De afdeling

Het Instituut voor Netwerkcultuur (INC) maakt onderdeel uit van het Kenniscentrum Create-­IT. Tot de werkzaamheden van het lectoraat behoren onderzoek, het organiseren van theoretisch onderwijs en het ontwikkelen en uitvoeren van een programma van seminars, conferenties, evenementen en publicaties ten behoeve van kennisontwikkeling en kennisoverdracht. Het lectoraat bestaat uit een team van vijf medewerkers. Daarnaast werkt het lectoraat regelmatig met (internationale) stagiair(e)s en gastonderzoekers.

Create-­IT Applied Research is het kenniscentrum van de faculteit. Studenten en onderzoekers werken samen in uitdagende projecten op het gebied van media, mode en IT. Het centrum wordt gekenmerkt door een ondernemende instelling en multidisciplinaire aanpak. Het onderzoek vindt zoveel mogelijk plaats binnen de bedrijven en instellingen waarmee samengewerkt wordt, maar er zijn ook verschillende labs, waar nieuwe technologieën onderzocht worden en waar studenten (afstudeer)opdrachten uitvoeren.

Wij bieden

Het betreft in eerste instantie een dienstverband voor een jaar. De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Onderwijs- en onderzoeksmedewerker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is 9 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 3635,- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De HvA kent een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand.

Informatie

Nadere informatie per e-mail aan Miriam Rasch: vacatures@hva.nl <mailto:vacatures@hva.nl> (niet gebruiken om te solliciteren).

Kijk voor meer informatie over het lectoraat op http://networkcultures.org <http://networkcultures.org/> en over Create­IT op: http://www.hva.nl/create-it <http://www.hva.nl/create-it>
Sollicitaties

Klik hier <http://www.hva.nl/vacatures/966632/onderzoeksmedewerker-(0,8-fte)?origin=multuOUrRd%2BkfCmjM7CCpA> om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Sluitingsdatum: 5 april 2018.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Inte Gloerich

Institute of Network Cultures <http://www.networkcultures.org/>
Amsterdam University of Applied Sciences

Working days: Monday - Thursday

t: @INCAmsterdam <https://twitter.com/INCAmsterdam>
m: +31 6 21 15 66 09

// READ: MoneyLab Reader 2: Overcoming the Hype <http://networkcultures.org/blog/publication/moneylab-reader-2-overcoming-the-hype/>
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik@xs4all.nl).