dcm foundation on Fri, 11 Oct 2002 16:47:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] spectacole extraordinare de dans contemporan la Bulandra


Spectacole extraordinare de dans contemporan
 
Insitutul Francez, Teatrul Bulandra, centrul MAD si Fundatia DCM
au placerea sa va invite
Sambata 12 octombrie si Luni 14 octombrie
la doua spectacole extraordinare de dans contemporan prezentate in cadrul mini-festivalului Movements on the Edge, la Teatrul Bulandra, sala Toma Caragiu, Gradina Icoanei dupa urmatorul program:
 
Sambata 12 octombrie, ora 19.00
 
"HOMMAGES à Vaslav Nijinski, Valeska Gert, Joséphine Baker, Harry Sheppard"
compania I.D.A, coregrafia si interpretarea Mark Tompkins (Franta)
Mark Tompkins este unul din cei mai importanti coregrafi din Franta. Cele 4 solo-uri prezentate in acest program au fost realizate in perioada 1989 si 1998 si reprezinta un omagiu adus unor personalitati importante ale scenei dansului. Ele au fost realizate independent si au fost prezentate pentru prima oara in aceasta formula in Viena in 1998.
 
Luni 14octombrie, ora 19.00
 
Encounter improvisation
with Mark Tompkins (Franta), Lisa Nelson (SUA), Inge Kaindlstorfer (Austria), David Zambrano (Olanda)
muzica live: Sorin Romanescu (chitara) si Vlaicu Golcea (contrabas)
lumini: Mircea Ghinea
 
Toti cei 4 coregrafi si dansatori -  Mark Tompkins, Lisa Nelson, Inge Kaindlstorfer, David Zambrano (Olanda) - sunt personalitati marcante, recunoscute pe scena dansului international. Cu o carte de vizita impresionanta (au fost invitati in majoritatea festivalurilor internationale din Europa, USA si Canada), ei se vor intalni pe scena teatrului Bulandra, intr-un spectacol inedit si incitantant pentru publicul romanesc in care improvizatia va juca un rol primordial.
 
Pretul biletelor pentru fiecare spectacol este de 89.900 lei iar locurile sunt limitate. Biletele au fost puse in vanzare la casa de bilete a Teatrului Bulandra.
 
Va asteptam.
Cosmin Manolescu
 

Spectacolele sunt prezentate in cadrul mini-festivalului "Movements on the Edge" organizat de Fundatia Proiect DCM in parteneriat cu Centrul MAD si in colaborare cu Institutul Francez/Ambasada Frantei, AFAA, British Council, ArCuB si Primaria Municipiului Bucuresti, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Forum Cultural Austriac la Bucuresti, Teatrul Bulandra si cu sprijinul financiar si logistic al Fundatiei Pro Helvetia, Forumul Cultural Austriac, KulturKontakt, Dance Theater Workshop – Suitcase Fund, AFAA – Association Francaise d’Action Artistique, Institutul Polonez, UNITER, Casei de Cultura a sectorului 4 “Nicolae Balcescu”  si al programului Theorem - Cultura 2000.
Proiectul este realizat FARA sprijinul Ministerului Culturii si Cultelor din Romania.