teodor graur on Wed, 10 Dec 2003 10:26:57 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] invitatie


HT003 gallery va invita 
joi, 11 Nov.2003, orele 18.00 
la o intalnire cu STEFAAN  RUSSU
si proiectele sale ("Instant Ecstazy").
 
Stefan Rusu activeaza ca artist si curator independent. Din 2000 participa la numeroase evenimente si proiecte in Asia centrala si Mongolia. In 2001 a initiat proiectul "Invasia", cu participarea unor artisti din Europa centrala si de est, Mongolia, Kazahstan, Siberia. Ca urmare a impactului acestui proiect, colaboreaza cu New Art Association in 2002 si este co-curator al proiectului "Intersection" din Ulaanbataar/Mongolia. In acelasi timp, participa cu  lucrari video la evenimente internationale din: Marea Britanie, Olanda, Germania, Canada, Ucraina, Rusia si Asia centrala. 
In 2003 a realizat doua stagii de cercetare in Mongolia si in Uzbekistan si Kyrgyzia.
Interferenta samanismului si ideologiei a culturii mentale occidentale si a celei asiatice sunt subiectele celor doua prezentari recente de la Iasi/Romania ("Pratiques contemporaines de l'art et espaces democratiques") si Stuttgart/Germania (proiectul "From Balkan to Baltics").
INSTANT ECSTAZY / HT003 gallery:  proiectele prezentate sunt in parte legate de traseele psihogeografice si fiecare reflecta o situatie contextuala. "I.E." a fost executat pentru Novosibirsk/Rusia. Sunt implicate, strazi, locuri, edificii, monumente - simboluri emblematice pentru ideologia si campurile electrostatice ale locului. Proiectele video "Cold Mind, Clean Hands, Hot Heart" si "Brejnev..." evoca unele traditii samanistice interferate si adaptate traditiilor ideologice din Mongolia si Moldova. Proiectul "Alien from Pishpek" necesita o introducere contextuala detaliata, vizand personalitatea emblematica a revolutiei din Rusia si Asia centrala, fiind cosubstantiala cu procesele complexe legate de sindromul identitatii mutante atat de specifice regiunilor periferice si de frontiera. Este evocata figura revolutionarului M. Frunza, de origine romana, personaj teribil in epoca, un terminator al Emiratului de Buchara, Hanatului de Hiva, si a autonomiei de Kokand (toate aflate in
 prezent pe teritoriul Uzbekistanului). Intoarcerea pielei pe dos ar fi o cale pentru decodificarea misiunii "extraterestrului" nostru...
 
Stefan Rusu (E-mail: winypuh@yahoo.com
 
Selected Participations: 
2003,  "Blood & Honey/ The Future is at Balkans", Vienna/Austria.
2002, "Intersection", Ulaanbataar/Mongoli; Media Art Festival, Friesland/The Nederlands; "Imagesfestival", Toronto/Canada;  "Non Silk Way- Asian Extreme", (moving project) Kazakhstan.


---------------------------------
Do you Yahoo!?
New Yahoo! Photos - easier uploading and sharing
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/