Vlad Nanca on Wed, 26 Jan 2005 20:33:22 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] comunicat de presa


Va trimit un comunicat de presa care a fost transmis agentiilor de presa si ziarelor cotidiene. A existat si un oarecare raspuns (foarte mic dar mult mai mare decat m-asteptam) si sper sa existe si in continuare. Initial nu am vreut sa trimit pe nettime acest email de teama sa nu ajungem din nou la discutii isterice cu VB si RI. Sper ca nu va fi asa. Trimit totusi comunicatul asa cuma fost trimis la presa:
 

Comunicat de presa

Expozitii in apartamente

 

      

 

      Vineri 28 ianuarie si sambata 29 ianuarie vor avea loc doua expozitii de o zi ale artistilor Liliana Basarab si Vlad Nanca. Liliana si Vlad vor expune in doua galerii de apartament din Bucuresti, 2020 si Sex Trade Gallery. 

 

      Galeria de apartament e un nou concept, rezultat din situatia dificila in care se afla artistii tineri, accesul lor la galeriile de arta devenind tot mai greu in ultimii ani. In timp ce deschiderea unor noi spatii expozitionale este aproape imposibila in conditiile in care chiriile sunt din ce in ce mai mari, situatia galeriilor deja existente este una si mai complicata. Majoritatea covarsitoare a galeriilor de arta din Bucuresti dar si din tara apartin Uniunii Artistilor Plastici. UAP a fost infiintata In 1950, ca o "<<forma noua si superioara de organizare pentru realizarea unitatii de conceptie si de metoda intre artistii de toate generatiile si nationalitatile>>, cum citim intr-o publicatie a epocii. UAP devine unica institutie legala si unica institutie legitimata pentru mediul artistic romanesc: ea controleaza intreaga retea a comenzilor si achizitiilor facute de stat, ea detine toate salile de expozitie, ea administreza toate fondurile si mijloacele de productie
 ale artistilor. " (Magda Carneci - Artele Plastice in Romania 1945-1989, p. 20 ) Foarte putine dintre aceste aspecte ale institutiei s-au schimbat pina in prezent, arta contemporana si noile tendinte ale creativitatii fiind aproape inexistente in viziunea UAP. Exista astfel zeci de galerii de arta, care ori au fost transformate in buticuri ori expun, fara nici o coerenta in program sau viziune, un amalgam de artisti, in marea lor majoritatea rupti de realitatile lumii si creatiei contemporane. 

Dincolo de galeriile de arta, UAP are o baza tehnica impresionanta sute de ateliere de creatie in tot orasul, unele construite special pentru artisti, asa cum sunt atelierele din Strada Pangratti, ori ateliere plasate in spatii comerciale, imprastiate prin tot centrul Bucurestiului. La o simpla plimbare pe la atelierele UAP se observa ca un numar insemnat dintre ele sunt fie nefolosite si lasate in paragina, fie transformate in sedii de firme ce nu au nici o legatura cu creatia artistica ori populate de aceiasi artisti boemi si anacronici.

 

      In aceasta situatie, incepand cu 2003, Vlad Nanca si-a oferit apartamentul personal artistilor tineri pentru a expune acolo. Vineri va expune la 2020 Home Gallery Liliana Basarab, iar sambata Vlad Nanca va expune in apartamentul lui Tom Wilson DJ si jurnalist britanic care locuieste la Bucuresti.

 

Liliana Basarab 
Imagineaza-ti frumusetea! 

Adevar(uri)

28 Ianuarie 2005, 18.00 - 2020 Home Gallery

Calea Grivitei 39 (vis a vis de Universitatea de Arte), ap8 

Detalii la www.2020.ro/future 

 

Vlad Nanca

Terorism

29 ianuarie 2005, 18.00 Sex Trade Gallery

Calea Victoriei 91, (vis a vis de Green Hours) intrarea C, ap62 

Detalii la vladnanca@yahoo.com 

 

 

Vlad Nanca

Calea Grivitei 39, Apartament 8, Sector 1, 010703 Bucuresti ROMANIA
Tel +40 21 6504452  / Fax +40 21 3121311 / Mobile +40 723 240434
www.2020.ro
		
---------------------------------
 ALL-NEW Yahoo! Messenger - all new features - even more fun! 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/