proiect dcm on Wed, 24 Nov 2004 13:28:54 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] proiect coregrafic european terrains fertiles 2005


24 noiembrie 2004
COMUNICAT DE PRESA

ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti

in colaborare cu compania IKXIZIT (Paris) si ImFlienger (Viena),

cu sprijinul financiar al Programului Cultura 2000 al Uniunii Europene


lanseaza in cadrul conferintei de presa organizata 


luni, 29 noiembrie, ora 14.30, la Sala ArCuB 


programul de colaborare europeeana in domeniul dansului contemporan  - TERRAINS FERTILES.

Terrains Fertiles este un proiect de colaborare internationala europeana ce isi propune sa sustina creatia artistica, colaborarea si schimbul artistic intre artisti si organizatii culturale din domeniul dansului contemporan din Franta, Austria si Romania. Initiat de compania Ixkizit (Franta), ImFlienger (Austria) si ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, programul isi doreste sa sustina creatia artistica, mobilitatea si schimbul artistic intre tinerii coregrafi din cele trei tari participante. Programul este condus de trei directori artistici - Cosmin Manolescu (Romania), Joel Borges (Franta), Anita Kaja (Austria) care vor realiza selectia finala, programul rezidentelor si vor asigura un acompaniament artistic pe intreaga durata a proiectului. 


Pe parcursul intregului program, in cele 3 tari participante vor fi organizate 3 rezidente de lucru cu durata de 3 saptamani in cadrul carora 9 artisti selectionati vor dezvolta proiectele lor artistice in diferite spatii de lucru. La finalul fiecarui rezidente, vor fi organizate prezentari informale ce vor fi deschise profesionistilor dansului si publicului interesat. 


In cadrul acestui proiect, 3 tineri coregrafi romani (sau alti artisti vizuali/media/muzicieni) interesati de a-si dezvolta un proiect artistic in zona dansului contemporan vor beneficia pe parcursul anului 2005, de un acompaniament artistic, administrativ si financiar pentru realizarea proiectelor lor artistice. Selectia artistilor se va face pe baza unui concurs de proiecte artistice si a unui dosar de candidatura. Data limita de depunere a dosarelor este 17 ianuarie 2005. 

Programul va oferi:


  a.. 3 rezidente coregrafice cu durata a trei saptamani la Bucuresti, Viena si Paris 
  b.. onorariu artistic pe perioada programului in valoare de 2500 euro (netto)/persoana; 
  c.. cheltuieli de transport international, cazare si diurna pentru cele doua rezidente la Viena si Paris; 
  d.. acompaniament artistic pe toata perioada programului; 
  e.. sprijin financiar si logistic limitat in realizarea proiectelor artistice; 
  f.. prezentarea creatiilor realizate de cei 3 coregrafi in Romania;
Dosarul de candidatura trebuie trimis in doua exemplare, in limba franceza sau engleza, prin email la adresa arcub@terrainsfertiles.org si prin posta la adresa ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale. Str. Batistei nr. 14, sector 1, Bucuresti cu mentiunea pentru programul "Terrains Fertiles". Formularul de inscriere poate fi obtinut de pe site-ul proiectului www.terrainsfertiles.org incepand cu data de 29 noiembrie. 


Data limita de depunere a proiectelor este 17 ianuarie 2005. Selectia artistilor ce vor participa in cadrul programului se va face de catre un board local si de cei trei directori artistice in luna februarie. Rezultatele selectiei vor fi anuntate prin scrisoare oficiala in data de 15 februarie 2005. Important! Prezenta artistilor selectionati in cele trei rezidente coregrafice din Bucuresti, Viena si Paris este obligatorie.

Pentru mai multe informatii referitoare la acest program, contactati: Simona Hodos, coordonator de proiect sau Cosmin Manolescu, director artistic, email: cosmin@terrainsfertiles.org , mobil 0745 322 682. 

Simona Hodos

Director artistic - ArCuB

0723.231.202

email: arcub@terrainsfertiles.org, 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/