radulescu mirela on Fri, 18 Mar 2005 15:41:16 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Revista Cultura desfiintata-Protestati
PROTEST

 

 

Dupa zvonuri insistente si persistente, revista “Cultura” editata de Institutul Cultural Roman a fost desfiintata astazi, 17 martie 2005, din hotararea d-lui H. - R. Patapievici, noul presedinte al Institutului Cultural Roman. 

“Cultura” a intrat in al doilea an de aparitie si a dovedit o serie de calitati care au impus-o pe piata culturala: aspectul multidisciplinar al rubricilor, abordarea unor tematici actuale prin analiza comparativ-istorica, ilustrarea unor importante evenimente din actualitatea culturala, interviuri cu personalitati ale culturii romanesti si europene etc. Informatia era redactata de oameni de specialitate care abordau subiectele de o maniera accesibila si atractiva, lipsita de purul elitism, facilitand astfel accesul unui public cat mai larg la temele propuse.    

Avand in vedere aceste considerente, primul pas inainte de desfiintare ar fi trebuit sa fie cautarea unor solutii de imbunatatire (daca existau nemultumiri!), atat in ceea ce priveste continutul revistei, precum si formula grafica. Abandonarea si desfiintarea unei publicatii culturale, fara formularea unor justificari si fara eforturi sustinute de a o revigora, reduc sensibil posibilitatea existentei dialogului cultural in Romania. Pe de alta parte, Institutul Cultural Roman, prin desfiintarea uneia dintre revistele proprii (cea vizibila!), isi reduce transparenta si  isi deterioreaza puternic imaginea publica. 

Considerand ca revista si-a dovedit deja utilitatea publica, propunem o reanalizare a deciziei de suprimare a  revistei “Cultura”.

Mai mult decat disparitia saptamanalului, conditiile in care a fost luata decizia desfiintarii lui implica o actiune din partea oamenilor de cultura si nu numai. In cazul in care aderati la protest, va rugam sa completati lista de semnaturi.

Pentru a vizualiza semnaturile deja existente dati click pe link-ul http://www.protest.home.ro/. Pentru a adauga o noua semnatura, va rugam sa trimiteti un email la protest@home.ro in care vor fi mentionate numele si ocupatia dv sau sa dati click pe link-ul  PROTEST

 

Raluca Bem Neamu, istoric de arta

Angelica Iacob, istoric de arta

Cristina Adam, istoric de arta

Mirela Radulescu, muzeograf MNAR

Alina Patru, jurnalist

Gironda Bratasanu, filolog

Clara Traistaru, filolog

Roxana Niculae, studenta la SNSPA, Facultatea de Comunicare si Relatii Publice

Dragos Neamu, istoric de arta

Angela Dobrescu, manager proiecte culturale

Cristina Rai, manager proiecte

Florin Filip, istoric
Carmen Bem, analist-arheolog cIMeC (Institutul de Memorie Cultural*)

		
---------------------------------
Do you Yahoo!?
 Yahoo! Small Business - Try our new resources site! 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://amsterdam.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/