Asociatia Altermedia on Sun, 5 Feb 2006 22:08:22 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] a murit 'mama feministelor'


Fondatoarea miscarii feministe postbelice americane, Betty Friedan, a incetat din viata ieri, la varsta de 85 de ani, in urma unei crize cardiace.

Friedan, pe numele adevarat Naomi Goldstein, in prima sa tinerete propagandista bolsevica, a devenit cunoscuta in 1963 prin cartea "The Feminine Mystique", care a marcat inceputul unei miscari menite sa distruga piatra de temelie a societatii: familia nucleara, heterosexuala, prin asa-zisa "reevaluare a rolului femeii in societatea americana". Prin atacarea ordinii sociale, feministele au cauzat mult rau, avand o mare contributie la aprinderea scanteii razboaielor culturale ce au polarizat societatea americana.

Feminismul promoveaza agresiv avortul si contraceptia, incurajand femeile sa urmareasca sexul si cariera si nu implinirea prin familie. Consecintele sunt catastrofale in special in SUA, unde rata nasterilor a cazut de la 3,9 copii per femeie in 1960 la 2 astazi, un minim istoric (rata de inlocuire este de 2,1). Rata casatoriilor a scazut cu o treime, in timp ce numarul divorturilor s-a dublat din 1960. Mai mult de jumatate din primii copii ai femeilor americane sunt conceputi sau nascuti in afara casniciei.

Cei interesati sunt invitati sa reciteasca articolul "Mommie was a commie" despre Betty Friedman, semnat de Henry Makow si republicat de Altermedia.
http://ro.altermedia.info/index.php?p=1840========================= http://ro.altermedia.info http://www.altermedia.ro email: contact@altermedia.ro tel. 0722.190.685 _______________________________________________ Nettime-ro mailing list Nettime-ro@nettime.org http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro --> arhiva: http://amsterdam.nettime.org/