Asociatia Altermedia on Tue, 9 May 2006 08:17:27 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Eurosceptic.ro - o perspectiva critica la adresa UE


http://www.eurosceptic.ro

De 9 mai, o zi pe care citiva birocrati de la Bruxelles au botezat-o "Ziua Europei", va invitam la o plimbare... de cealalta parte a realitatii. Lasati deoparte steagurile albastre, stelutele galbene si viitorul roz-bombon pe care vi-l promit politicienii si aruncati o privire mai atenta spre locul catre care ne indreptam cu pasi atit de siguri.

Ce ne asteapta acolo cu adevarat? Care e pretul pe care trebuie sa-l platim pentru a fi intr-un loc atit de minunat ca acela? Si ce-i de facut daca, Doamne fereste!, nu ne place ce gasim acolo? Daca doriti un raspuns sincer la intrebarile astea, nu-l asteptati de la discursurile politicienilor sau de la stirile de la ora 5, nici de la propaganda de milioane de euro a Comisiei Europene. De fapt, nu-l asteptati de nicaieri! Mai bine cautati singuri raspunsul. Eventual, cu ajutorul nostru.

Despre Eurosceptic.ro - www.eurosceptic.ro

Proiectul Eurosceptic a luat nastere pentru a suplini un deficit de informatie privind Uniunea Europeana pe care tot mai multi romani il resimt. Romanii au o imagine superficiala si, de cele mai multe ori, distorsionata despre ce este Uniunea Europeana si ce presupune aderarea Romaniei la UE. Multi au senzatia ca, dupa aderare, viata lor se va schimba automat in bine, or in realitate lucrurile nu stau deloc asa.

Politicienii, mass-media si chiar reprezentantii UE au incurajat si continua sa incurajeze aceasta perceptie falsa, prezentind cu fiecare ocazie partea plina a paharului si trecind sub tacere dezavantajele aderarii, ori ascunzindu-le in spatele unor prezentari stufoase, complicate, de neinteles pentru omul de rind. In Romania nu a avut loc o dezbatere reala pro si contra aderarii, iar "negocierile" privind aderarea s-au desfasurat intr-un singur sens: Bruxelles-ul a dictat, guvernele Romaniei au acceptat. A sosit timpul - cam tirziu, ce-i drept, dar mai bine decit niciodata - sa fie auzite si argumentele celeilalte parti.

Eurosceptic.ro isi propune sa ofere informatii si opinii critice despre Uniunea Europeana, sa incurajeze dezbaterea reala pe teme europene si sa se constituie intr-un veritabil centru de resurse alternative in domenii ca: legislatie si birocratie in UE, moneda unica, multiculturalism si identitate, Romania si UE precum si altele asemenea. Pe termen lung, proiectul Eurosceptic isi propune sa contureze formule alternative de cooperare europeana, bazate pe respectarea suveranitatii si specificului fiecarei natiuni. Daca va identificati cu ideile si scopurile noastre, va invitam sa va implicati alaturi de noi in acest proiect.

Proiectul Eurosceptic este realizat de Asociatia Altermedia, organizatie neguvernamentala, non-profit, avand ca scop promovarea libertatii de expresie prin stimularea implicarii sociale si facilitarea accesului cetatenilor la informatie.


========================= Asociatia Altermedia Adresa de corespondenta: OP 1 - CP 705 Bucuresti Tel.: +40723.011.293 Fax: +4021 6365876 Site: www.altermedia.ro Email: contact@altermedia.ro _______________________________________________ Nettime-ro mailing list Nettime-ro@nettime.org http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro --> arhiva: http://amsterdam.nettime.org/