Asociatia ECUMEST on Thu, 18 May 2006 15:37:14 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Reminder. FCN - trimiteti-ne propunerile dvs. de imbunatatire (data limita: 19 mai)


Stimati colegi,

Derularea celei dintii sesiuni de finantare din Fondul Cultural National a scos in evidenta o serie de dificultati si incoerente in functionarea acestui nou mecanism de finantare creat in 2005. Pentru a discuta toate aceste probleme si a imbunatati mecanismul inainte de lansarea urmatoarei sesiuni de finantare (prin modificarea unor acte normative sau a unor proceduri de functionare) ? si ca urmare a audientei acordate Asociatiei ECUMEST de domnul ministru Adrian Iorgulescu ? Ministerul Culturii si Cultelor va organiza in data de 1 iunie 2006 (data a se confirma) la Bucuresti o dezbatere cu toti operatorii culturali interesati de imbunatirea functionarii AFCN (www.afcn.ro).

Pentru ca toate sugestiile organizatiilor culturale care au solicitat finantare (sau doresc sa o faca in viitor) sa poata fi luate in discutie si ca intilnirea sa conduca la propuneri concrete si fezabile, Asociatia ECUMEST (Bucuresti) si Fundatia AltArt (Cluj) vor centraliza toate comentariile si sugestiile primite din partea operatorilor culturali. Documentul care sintetizeaza toate problemele identificate si propunerile primite va fi facut public inainte de dezbatere.
 
Acest proces se realizeaza totodata in colaborare cu Administratia Fondului Cultural National, toate sugestiile primite urmind a fi transmise acesteia inainte de intilnire, pentru a identifica impreuna modalitatea de adoptare a acestora.

Va rugam asadar sa trimiteti toate problemele si sugestiile dumneavoastra referitoare la:

1. strategia de finantare (modalitatea de stabilire si actuala strategie elaborata de Consiliul AFCN; corespondenta obiective propuse - mecanisme de atingere a lor);
2. procedura de solicitare a finantarii (inclusiv formularul de solicitare a finantarii, ghidul finantatorului);
3. procedura de evaluare a proiectelor (criteriile si procedurile de evaluare de catre comisiile de experti constituite pe domenii);
4. incheierea si derularea contractelor de finantare (inclusiv procedurile de decontare si raportare financiara);
5. evaluarea derularii si a impactului proiectelor realizate;
6. orice alte comentarii si propuneri referitoare la felul in care a fost conceput si functioneaza AFCN;
7. de asemenea, care considerati ca sunt punctele slabe ale operatorilor culturali in momentul de fata in accesarea fondurilor oferite de AFCN (si ce ar trebui facut in acest sens)?

Asteptam comentariile dvs. si propunerile de imbunatatire a functionarii AFCN pe adresa ecumest@ecumest.ro pina la data de 19 mai 2006.
 

Oana Radu

__________________
Oana Radu
director programe
Asociatia ECUMEST
Str. Batistei 14, 020937 Bucuresti
Tel/fax: +40-21-319 27 11
Email: ecumest@ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/