Asociatia ECUMEST on Mon, 14 May 2007 14:23:36 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Doua intilniri in cadrul reSourcing. plaforma critica / CNDB / 15-16 mai


ECUMEST va invita in cadrul reSourcing. platforma critica la doua intilniri ce vor avea loc la Centrul National al Dansului Bucuresti (bd. Nicolae Balcescu nr. 2, cladirea TNB, acces spre Laptaria Enache, etajul 4), astfel:


> Shortcut
marti / 15 mai / de la 11.00

O intilnire deschisa si informala cu jurnalisti, analisti politici, istorici, scriitori, pe tema: Ce trebuie sa stiu CA SA FIU SUBIECTUL si nu OBIECTUL istoriei?

Echipa editoriala a Revistei 22 > 
Andrei Cornea, Radu Filipescu, Armand Gosu, Andrei Oisteanu, Rodica Palade, Traian Ungureanu
si Echipa reSourcing

Shortcut, de Lia Perjovschi, este un proiect de recuperare a specialistilor (vizibili sau mai putin) din diferite domenii - experienta, strategia si felul in care au creat oportunitati pentru a-si exercita profesia si a-si trai viata intr-un mediu mereu neprietenos. 


--------------------------------------------------------------------------------


> Ingerii negri. o vizionare Subcultural Scuba Divers. 
miercuri / 16 mai / 19.00 

Marile naratiuni sint cele care au stat la baza constiturii statelor moderne, a natiunilor. Micile naratiuni, sau colectiile de mici naratiuni sint cele care construiesc indivizii si am putea risca afirmatia ca ele sint cele care construiesc si comunitatile (ca seturi de indivizi mai modeste decit natiunile). Mica noastra poveste se intimpla in anii 88-90, cind eram in primele clase primare si incepe in felul urmator: "Ingerii negri erau o gasca de ninjalai care traiau prin canale si rapeau copii..."

Subcultural Scuba Divers: Stefan Tiron & Sebastian Big. Se poate spune ca in timpul comunismului, cu doar putin timp inainte de 1989, era in plina dezvoltare o cultura "alternativa". Exista bucati de informatie contradictorii, fragmentare, dispersate, legende, marturii, indicii falsificate si martori oculari, dar nu si o cercetare sustinuta a fenomenului sau vreo dovada istorica a ceea ce se intimpla. Scuba Divers urmaresc identificarea diverselor dovezi antropologice despre retele ascunse, artefacte, documente media, reconstruind o dovada vie a unui fenomen pe care fiecare si-l aminteste si il considera ca inceputul unui proces complet diferit din punct de vedere cultural.


Mai multe detalii despre reSourcing. platforma critica la www.ecumest.ro sau la stefania@ecumest.ro.

reSourcing. platforma critica este un proiect derulat de ECUMEST si sustinut de Fundatia ERSTE


_________________
Asociatia ECUMEST 
Adresa: Str. Selari nr. 9-11 (Curtea sticlarilor), et. 2, 030068 Bucuresti
Tel/fax: 021-319 27 11
Email: ecumest@ecumest.ro
Website: www.ecumest.ro
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/