Alin Cristea on Wed, 16 May 2007 21:59:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] no comment 20 - Made in Romania: Ministri


no comment 20 ? Made in Romania: Ministri
  
 Societatea pentru Justitie (SoJust) il va reclama pe ministrul Justitiei Tudor Chiuariu la forurile europene pentru ca face presiuni asupra procurorilor. Un numar de 51 de procurori, atit din structura centrala a DNA, cit si din 8 structuri teritoriale, precum si ofiteri de politie judiciara au luat pozitie impotriva modului abuziv in care a procedat Chiuariu prin propunerea de revocare a unui procuror sef sectie de la nivelul central al DNA. (HotNews.ro, 11 mai 2007)
  
 In vreme ce alte tari europene lupta pentru dreptul de a nu mai cultiva organisme modificate genetic, ministerul agriculturii din tara noastra si-a exprimat, joi, interesul de a sprijini introducerea culturii de soia modificata genetic (MG) in Uniunea Europeana. Pe de alta parte, Ministerul Mediului ramine rezervat si nu va demara, cel putin pentru moment, o politica pro sau contra culturii OMG. Organizatia neguvernamentala Greenpeace a raspuns pozitiei Ministerului Agriculturii, atragind atentia asupra faptului ca OMG-urile prezinta riscuri asupra sanatatii. (HotNews.ro, 10 mai 2007)
  
 La ora actuala, in Ministerul Transporturilor nu mai exista personal angajat care sa aiba atributii de control, cu exceptia sefului Directiei Monitorizare si Control, Demirel Spiridon, vicepresedinte al PNL Sector 6. Toti cei 15 fosti angajati ai Corpului de Control au fost preluati de alte directii din Ministerul Transporturilor. Legea functionarului public nu permite numirea unui membru al unui partid politic intr-o functie de raspundere intr-un minister. Mai mult, aceeasi lege specifica faptul ca functiile importante, de exercitare a autoritatii publice, intr-o institutie publica, trebuie ocupate de functionari publici. (Cotidianul, 11 mai 2007)
  
 Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a fost ?invins? de elevii unei scoli generale din Braila intr-o disputa legata de numarul stelelor de pe drapelul UE. Potrivit TVR, ministrul insusi le-a cerut elevilor sa-i spuna numarul exact. Acestia au raspuns corect - 12 stele, numai ca Adomnitei i-a contrazis categoric: sint 15! Copiii au venit chiar si cu fotografia unui steag si au inceput sa numere, dar nici asa nu l-au convins pe ministru. Penibilul situatiei s-a accentuat la conferinta de presa ce a urmat, unde ministrul a dat vina pe consilierii sai. (HotNews.ro, 12 mai 2007)
  
 
  
 
  
 Reviste electronice  
  
 revist@ ? grupaj din principalele reviste culturale. ?Revista lui Alin este un soi de memorie condensata a efemerului jurnalistic ? paginile aurii ale gesturilor noastre recente: esti in ea, deci existi!" (Alex. Leo Serban). 
  
 cinem@ ? grupaj cu informatii si comentarii despre cele mai bune filme de pe posturile TV . ?In societatea de astazi care cunoaste o expansiune uriasa a vizualului in cele mai diverse si neasteptate forme, a invata sa privesti devine o necesitate practica.? (Mircea Vasilescu)
  
 no comment ? un anunt ciudat, o informatie care te buimaceste, o scena care te lasa gura-casca. ?Fiecare manipulat trebuie sa aiba cel putin un minut pe zi de ?No comment?, intr-o tara ca a noastra unde in fiecare tramvai de mult scrie clar: ?manipulantul nu sta de vorba cu pasagerii?.? (Radu Cosasu)
  
  
 Pentru abonament gratuit mentionati optiunile intr-un mesaj la alinpm@yahoo.com
 Pentru renuntare la abonament mentionati ?sfirsit? linga optiuni
  
 Cele trei newslettere saptaminale se afiseaza pe site-ul de puzzle cultural www.thymos.ro 
  
  
 ?Trei portaluri culturale de frecventat: Thymos: puzzle cultural, Romania culturala si LiterNet.ro?
  
 (http://doro.weblog.ro/2006-8-1.html)

 
---------------------------------
8:00? 8:25? 8:40? Find a flick in no time
 with theYahoo! Search movie showtime shortcut.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/