Ovidiu Octav Florea on Thu, 17 May 2007 09:38:56 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: [Nettime-ro] Irepetabilul Traian Basescu


vad antrenamentul la scrable da rezultate...acum ai invatat sa preiei citate...he he!...citez :"MUUUU" 

C P <josef_k29@yahoo.com> wrote:  Doina Cornea: ?Un conducator unic ne duce spre dictatura?

?Romania trece in ultima perioada printr-o regretabila stare de anormalitate. Nu credeam ca societatea se poate polariza, din nou, precum in anii de discordie ai regimului Iliescu. Oamenii lucizi se dusmanesc pentru ca au alte optiuni politice. Vina apartine exclusiv politicienilor care cauta gilceava, ca forma de stapinire. Exemplul pe care ni l-a dat presedintele tarii, Traian Basescu, nu e cel mai bun, dar nici atitudinea unor distinsi intelectuali, care ii sustin pina si defectele, ceea ce e foarte periculos, nu e de apreciat. Multi reprezentanti ai elitei romanesti fac greseala caderii in admiratie, actiune care l-a legitimat si l-a sustinut pe Ceausescu, fara rezerve, contribuind substantial la cultul personalitatii. (...) Nu avem nevoie de un unic conducator pentru ca singur - fara control parlamentar si civic - ar putea duce tara in dictatura. (?) Valorile fundamentale ale democratiei trebuie aparate de noi toti. Pluralismul ne asigura libertatea ca putem alege
liber. Avind in vedere disensiunile constante din ultimii saptesprezece ani, credem ca ar fi cazul sa punem in dezbatere publica forma de guvernamint cea mai potrivita pentru poporul roman: republica prezidentiala, republica parlamentara sau monarhie constitutionala?.

Alin Cristea wrote:
Irepetabilul Traian Basescu

Robert Turcescu, Cotidianul, 16 mai 2007

Cu Traian Basescu pe post de unic depozitar al sperantelor noastre de mai bine, eu ma simt insa teribil de inspaimintat.

Da, Traian Basescu este cel mai bun. Da, Traian Basescu vorbeste bine, are priza la mase, spune lucruri clare si foarte dureroase despre trecutul nostru recent si despre prezentul nostru continuu. E un politician abil si un strateg remarcabil. Are curaj si forta. Si, da, trebuie sa se intoarca la Cotroceni.

Dar, la recentele mitinguri electorale in care am avut ocazia sa-l aud si sa-l vad, m-a cuprins o tristete infioratoare.

Nicicind in anii din urma nu mi-a fost dat sa inteleg mai bine, precum in saptaminile din aceasta campanie pentru referendum, ce a vrut sa spuna, in decembrie 2004, candidatul la presedintie Traian Basescu, atunci cind a rostit, in confruntarea finala cu Adrian Nastase, constatarea amara ca electoratul din Romania are de ales un presedinte al tarii dintre doi comunisti, si asta la atitia ani de la caderea comunismului. A fost, indiscutabil, cea mai inspaimintatoare radiografie facuta destinului acestei tari dupa 1989.

Ar fi trebuit sa luam aminte, dar am trecut rapid peste diagnosticul care indica un inceput de metastaza. Azi avem o clasa politica muribunda si un sistem politic in stare de putrefactie. Complicatii si complicitati infioratoare ies la suprafata, lasind in urma un amestec dureros de neincredere si spaima in ziua de miine.

Pentru ca, dincolo de referendumul din 19 mai si mai departe de atacurile electorale, exista un miine. Iar pentru orice natiune traitoare intr-un sistem democratic, ziua de dupa orice confruntare politica e singura care conteaza.

Traian Basescu e cel mai bun dintre toti oamenii politici aparuti in 17 ani de la caderea lui Ceausescu. Pentru cei mai multi dintre romani, e intruchiparea omului politic remarcabil. Unii l-ar vrea clonat in, cel putin, 322 de exemplare.

Dar n-ar trebui sa ne fie macar rusine ca, in atita amar de vreme, n-am reusit sa aducem in prim-planul vietii publice cel putin inca un personaj politic de talia lui Basescu? El sa fie, la acest moment istoric, blazonul societatii politice romanesti?!

Mircea Geoana, Corneliu Vadim Tudor sau deja vesnicele zvonuri despre prezidentiabilii din umbra Isarescu si Tiriac ne arata, o data in plus, ce vremuri traim. Un amestec straniu de confuzie si oniric se revarsa peste Romania de miine, desenind, in spatiul public, figuri caraghioase de posibili viitori sefi de stat.

Intr-un asemenea context, nici nu-i greu de inteles cum a luat nastere aura mesianica a actualului presedinte.

Cu Traian Basescu pe post de unic depozitar al sperantelor noastre de mai bine, eu ma simt insa teribil de inspaimintat. Imi lipseste, pina la disperare, confortul alternativei. As vrea sa apara, de miine daca s-ar putea, inca o varianta, macar una, buna de luat in calcul pentru ceea ce va sa fie ocupantul functiei supreme in stat.

Un personaj capabil sa interpreteze, cel putin la fel de convingator, partitura politica pe care o dirijeaza astazi Traian Basescu ne-ar feri de cosmarul ca s-ar putea, dupa ce am avut de ales intre doi comunisti la cirma tarii, sa vina ziua in care nu ne-ar mai ramine de votat decit unul singur.


---------------------------------
Be a better Heartthrob. Get better relationship answers from someone who knows.
Yahoo! Answers - Check it out. 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/---------------------------------
Looking for a deal? Find great prices on flights and hotels with Yahoo! FareChase.
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/


       
---------------------------------
Take the Internet to Go: Yahoo!Go puts the Internet in your pocket: mail, news, photos & more. 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/