Gabriel Baldovin on Thu, 17 May 2007 22:27:09 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

Re: Re: Re: [Nettime-ro] De ce nu voi merge la vot


 Ai dreptate mare in privinta anarhiei prost interpretate de sociologi. Niciodata (principial) filosofia nu a prezentat  anarhia ca pe ceva care descinde in conflict social. Practic orice teorie ateista ar putea fi foarte usor anarhista. Daca lumea nu este facuta de cineva ci nascuta ca generatie spontanee e clar ca nimeni nu ii poate stabili lumii apriori un drum. Ori politicienii tocmai de aceea au nevoie de religii si teorii deterministe, anume pentru a li se obiectiva lor intentia de a  comanda maselor  .... Si totusi sunt destui atei in aceasta lume care nu sunt dispusi sa accepte consecinta ultima a fundamentarii moralei prin divinitate asa cum apare la Dostoievski pe filiera Kant. Sunt total de acord cu tine atunci cand nu ai nici o teama in a prezenta o "ordine" alternativa la cea a politicienilor.&nbsp ; Anarhia sociala este o simpla stare de unemployment care poate exista la fel de natural ca si cealalta. Multi dintre acesti sociologi au studiat filosofia doar
 la nivel de dictionar si asta ii face sa interpreteze termenul "anarhie" drept razboi sa jaf social.

  Insa exista si "anarhisti extremi" pe care i-am descris eu si care vor doar scandal. Ei sunt foarte vizibil pe stadioane unde se duc doar pentru scandal fara sa fie cat de cat interesati de meci. I-am vazut cu ochii mei.
  Eu nu voi merge la vot pentru ca societatea actuala in formele sale cele mai dezvoltate are in ea grade diferite de oligarhie, republica/monarhie si democratie (asa cum le definea Arsitotel). Minciuna pe care Basescu a aruncat-o pe piata cum ca el va starpi oligarhia nu ma inspira. Isi va lua rasplata la un moment dat prin prabusirea in sondaje. Acum ca vine Basescu sa imi promita o oligarhie mai mica (cum e in Occident) ma lasa rece. Stiu ca pe termen scurt atitudinea mea de a nu merge la vot este una care trage tara in jos si de a intari mafiotii din parlament, insa pe termen lung cred ca ar impinge-o in sus.
  Da, ok, inca o precizare totusi, intentia anarhistilor nu este anarhia ;).
 Anarhismul (set de doctrine politice, filozofie politica etc  )este una si anarhia (haos, dezordine) este alta. Vezi ce zice Chomsky (deja am dat linkul asta de sute de ori, este gasibil pe google, http://www.zmag.org/chomsky/interviews/9612-anarchism.html  )
 Puterile actuale se tot scuza ca de aceea atata control si abuz de putere pentru ca oamenii sunt rai si nu respecta regulile, si fara reguli ar fi anarhie, dar nimeni nu stie de fapt cum& nbsp; ar fi viata in alt mod decat asta. Si asa si descrierea anarhismului, toata lumea va ataca pe toata lumea , toata lumea va fura, toata lumea va abuza. Acum totul este mascat in setul de reguli ale institutiilor si a diferitelor puteri. Asa ca cel mai mult abuzeaza politia, ministerul de justitie etc Dar nu este anarhie, he, he.
  Ma rog in rest este treaba ta despre ce crezi ca cine sunt negativisti extremi. Sunt multe grupuri si orientari politice, multe grupuri cu diferite interese si f ilozofii, stiu de unul de exemplu, care ca solutie pentru salvarea Terrei propunea decimarea omenirii ;)
 AA, am uitat sa zic, ca ar trebui sa fie o chestie rationala (la rece) mersul la vot, stai si te gandesti la consecinte. Deci voi merge sa votez nu chiar daca nu-mi place Basescu.

 pa
 nita

 Gabriel Baldovin   wrote:   Draga Nita crede-ma ca suntem pe aceeasi pozitie. S  tiu ca messMedia prezinta pe majoritatea antiglobalistilor ca pe anarhisti extremi si le-am luat aparearea celor carora li  se face o imagine de vagabonti insetati de sange in acest text:
     http://www.members.lycos.co.uk/gabald/acte/Starpirea_vampirilor.htm
     Totusi eu nu m-am referit la cei care refuza ordinea mondiala prin proteste pasnice ci la cei care refuza orice fel de ordine. De aceea nu orice fel de negativism politic este anrhist ci doar  negativismul extrem . Insa nici macar acestora nu am nici o intentie de a le reprosa ceva; anarhia (refuzul oricarei organizari sociale) are dreptul la existenta la fel ca s i dictatura pentru optiunea cuiva. Si chiar pentru optiunile comunitatii   in general daca majoritatea o "voteaza". De aceea a lua o astfel de pozitie mi se pare la fel de legitima (pe plan personal) ca si a accepta ordinea mondiala impusa de politicieni.
     Fireste ca putem accepta termenul "anarhie" cu orice fel de conotatie. Insa eu il iau un pic mai traditionalist si prefer sa ii numesc anarhisti pe acesti "negativisti extremi" care, sti destul de bine, exista la fel ca si cei care& nbsp; refuza "ordinea actuala" dar nu refuza orice fel de organizare intre care ma numar si eu la fel ca si tine.
     bye


    Hmmm,  citez:
  "Alta  este  cea  a  negativismului  extrem,  a  anarhismului  care  presupune  dorinta  de  daramare  a  ordinii  actuale  si  proteste  violente  de  strada."
  Informatia  asta  o  ai  de  la  TV?
  Ia  mai  cauta  sa  vezi  ce  inseamna  anarhismul  si   schimabrea  sistemului  actual.  Protestele  pe  strada  "violenta"  sunt  mai  ales  asa  prezentate  datatorita  vanatorii  de  scandal  a  mass  mediei.  Poti  incepe  cercetarea  de  la  Seattle  1999  cu  protestul  impotriva  intalnirii  WTO,  si  continua  poate  cu  protestul  Bolivia  2000  privatizarea  apei,  toate  protestele  impotriva&nb sp; intalnirii  G8  organizate  de  :  sindicalisti,  ONG-uri,  organizatii  de  stanga,  ecologisti,  anarhisti  etc.  Mass  media  intotdeanua  priveste  doar  acest  aspect  al  problemei  -violenta  (huliganii  care  au  iesit  in  starda),  si  nu  mesajul  pe  care  il  duc  aceste  mii  de  persoane,  adica  "noi  vrem  ca  aceasta  lume  sa  fie  altfel  si
 vrem  sa  avem  putere  de  cezizie  si  participare  directa  la  hotarari le  politice  care  se  iau  pentru  conducerea/transformatrea  lumii,  caci  toti  suntem  cetateni  ai  acestei  lumi".
  Nu  este  nici  un  negativism  extrem  aici,  do ar  poate  vointa  si  incredere.

  pa
  nita
  -poti  sa  urmaresti  stirile  pe  6-7  Iunie  si  dupa,  sa  vezi  cum  este  acoperit  de  mass-  media  (in  Romania  mai  ales)  protestul  anti-  G8  2007 &nbsp ; Heiligendamm


  Gabriel  Baldovin     wrote:
        http://baldovin.blogspot.com/2007/05/de-ce-nu-voi-merge-la-vot-am-sa-explic.html
    ______________________________________________
  _______________________________________________
  Nettime-ro  mailing  list
  Nettime-ro@nettime.org
  http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
  -->
  arhiva:  http://amsterdam.nettime.org/  ---------------------------------
    The  all-new  Yahoo!  Mail&nbs p; goes  wherever  you  go  -  free  your  email  address  from  your  Internet  provider.
  _________ ______________________________________
  Nettime-ro  mailing  list
  Nettime-ro@nettime.org
  http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
  -->
  arhiva:  http://amsterdam.nettime.org/

  ______________________________________________
 _______________________________________________
 Nettime-ro mailing list
 Nettime-ro@nettime.org
 http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
 -->
 arhiva: http://amsterdam.nettime.org/ ---------------------------------
  Yahoo! Answers - Got a question? Someone out there knows the answer. Tryit now.
 _______________________________________________
 Nettime-ro mailing list
 Nettime-ro@nettime.org
 http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
 - ->
 arhiva: http://amsterdam.nettime.org/

 ______________________________________________
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/