Alin Cristea on Tue, 29 May 2007 09:49:21 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Hong Kong: 10 ani de puscarie pentru trimiterea de spam


http://www.realitatea.net/?domeniu=5&stire=64685   10 ani de puscarie pentru trimiterea de spam  Luni 28 mai 2007, 16:42
  Oficialii din Hong Kong au adoptat o reglementare care pedepseste trimiterea de mesaje publicitare nesolicitate prin email cu amenzi de pana la 128.000 de dolari si cu pana la zece ani de puscarie, informeaza AFP.
  
Pedepsele pot urca la cinci ani de inchisoare pentru cei care folosesc programe automate pentru a culege adrese de email din paginile web, precum si in cazul celor care folosesc softuri care genereaza adrese de email pe baza unor cuvinte din dictionar. 
  
Persoanele care trimit spam folosind computerele altor persoane fara stirea acestora (spre exemplu, cei care exploateaza programe de tip virus/worm sau troian), risca sa primeasca pana la zece ani de puscarie.

Masura se aplica tuturor mesajelor promotionale sau publicitare trimise prin mijloace electronice si include, alaturi de posta electronica, faxurile, mesajele SMS si mesajele telefonice preinregistrate. Proiectul legii adoptate astazi a fost initiat in vara anului trecut.
  
La nivel mondial, cele mai multe mesaje spam sunt trimise din SUA, Corea de Sud, China si Hong Kong, conform statisticilor realizate de companiile de securitate IT.
  

       
---------------------------------
Get the free Yahoo! toolbar and rest assured with the added security of spyware protection. 
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/