Mirela Dauceanu on Sun, 8 Jun 2008 09:24:58 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Curatoriatul de arta contemporana


Universitatea Nationala de Arte Bucuresti
  va invita la o noua prelegere despre
  

Curatoriatul de arta contemporana   
  
  Marti, 10 iunie  2008, orele 17.00, la UNAgaleria - Sala de master 
  (Str. Budisteanu, nr. 10)
   
  Invitata IRINA CIOS
  Prezentarea va trece in revista proiectele de colaborare intre mai multi curatori, proiecte interdisciplinare si care propun interventii in spatiul urban. Cum gestionam relatia cu alti curatori, cu artistii implicati si cum negociem spatiul public? Iata o serie de probleme pe care e bine sa le avem in vedere in calitate de curatori.
   
  IRINA CIOS este critic de arta si curator, din 1999 director al Centrului International pentru Arta Contemporana, Bucuresti. Din1993 activa in calitate de curator si organizator de evenimente de arta contemporanana (expozitii, rezidente artistice, simpozioane, conferinte dezbateri legate de noile medii). In 1996 curatorul participarii romanesti la Bienala de la Sao Paolo. 2000 â?? 2003 initiatoarea si curatoarea Galeriei Space â?? CIAC. Din 2005 a organizat proiecte interdisciplinare de investigare sociala (Eurobarometru Vizual - 2005, 2007) si de cercetare vizuala a contextului urban (Regaseste-ti Identitatea â?? 2006; In constructie â?? Imaginea generata/generatoare de structuri urbane â?? 2007, 2008). Din 2005 Presedinte al sectie romane AICA.
  Contribuie cu articole, studii, eseuri in cataloge de arta contemporana si in periodice culturale. Co-autor la volumele: DicÅ£ionar de ArtÄ?, forme, technici Å?i stiluri artistice, Editura Meridiane, (vol I) 1995, (vol. II) 1998 si Fotografia in arta contemporana. Tendinte in Romania dupa 1989, Editura UNARTE, 2006.
   
  Dedicate in primul rand studentilor, dar nu numai, aceasta serie de prezentari isi propune sa familiarizeze / sa informeze cu privire la ultimele directii si tendinte in curatoriatul de arta contemporana, sa lamureasca cum este perceputa aceasta profesie in Romania si international, ce calitati / abilitati sunt necesare sau pot fi cultivate pentru a profesa in acest domeniu, ce cursuri de pregatire sau master sunt accesibile pentru aceasta specializare. 
  Experienta profesionala a invitatilor este o buna ocazie pentru a va documenta despre cele mai recente expozitii romanesti si internationale, de a vedea diverse abordari curatoriale, de a discuta si pune intrebari.
  Va asteptam cu drag!
 
  Proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National

       
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/