Raluca Doroftei on Sun, 11 Jan 2009 22:43:55 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] REMINDER: Michele Bressan - 1980 la Atelier35, miercuri, 14 ianuarie, ora 19


 

 
Atelier 35 va invita miercuri, 14 ianuarie 2009, la ora 19, la deschiderea expozitiei de fotografie, instalatie si video
 
Michele Bressan - 1980
curator: Mircea Nicolae
14 ianuarie - 4 februarie 2009
 
In anii '80 s-a demolat Bucurestiul, au inceput sa scrie optzecistii, s-au nascut mai multi copii decat in alte perioade. Blocurile de locuinte s-au umplut cu oameni veniti de la tara, din casele demolate, sau din alte parti ale Romaniei. A urmat o perioada cu lipsuri de toate felurile. Nu era curent, nu era apa, nu era de mancare. O generatie intreaga si-a trait copilaria crezand ca lumea e un loc in care se poate trai cu zambetul pe buze. Parintii si-au facut poze intre ei, dar si copiilor lor, ca sa le ramana ceva.
 
Si ce-a ramas? Locurile de joaca dintre blocuri, interioarele aproape infricosatoare, stangacia si o melancolie acuta. O tara intreaga ca un caleidoscop de curiozitati inutile si triste. Unele lucruri sunt infipte mai adanc si dispar mai greu. Blocurile raman, interioarele lor conserva o intreaga perioada. Oamenii nascuti atunci vad si traiesc alte lucruri, dar seara dorm langa un bibelou si-un mileu.
 
Arhivele de familie sunt compuse din poze, filme, obiecte, sufragerii si peisaje urbane. Fotograful e tehnicianul care administreaza cutiile cu amintiri. In ele gaseste poze cu el cand era mic. Dar nu se uita la jucarii, sau la imprejurari. Vrea doar sa stie cum s-ar putea face aceeasi poza, ce marca e aparatul, in ce cartier e locuinta. Oare s-ar putea ajunge din nou acolo?
 
Fotografiile de amator si pozele de familie sunt punctul de pornire.  Ele formeaza ochiul potrivit unei anume estetici. Prin filtrul ei se zareste realitatea, puternic colorata de frici si fantasme.
 
Expozitia are trei etape. In fiecare dintre cele trei saptamani spatiul de expunere isi va schimba infatisarea.
 
(Mircea Nicolae)
 
 
Persoana de contact: Vlad Ionescu, tel. 0744 996 547; Mircea Nicolae, tel. 0728 127 179.
 
 
Atelier 35
Str. Selari, nr. 13, sector 3, Bucuresti
contact@atelier35.eu
www.atelier35.eu
atelier35.blogspot.com
 
program: 15.00 - 20.00
 
Atelier35 este un spatiu destinat tinerilor, ce incurajeaza cercetarile artistice din zona experimentala, noile mijloace de expresie si promoveaza comunicarea intre medii.

_________________________________________________________________
Drag n’ drop—Get easy photo sharing with Windows Live™ Photos.

http://www.microsoft.com/windows/windowslive/photos.aspx
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/