foc ar on Tue, 21 Jul 2009 09:07:46 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Grupul focAR si Alexandru Bounegru prezinta âPe Albastrele Carariâ..â


âPe Albastrele Carariâ.â
Â
Initiatori grupul focAR si Alexandru Bounegru
Â
focAR : Crezi ca, daca ne vom implica cu un proiect artistic intr-un spatiu neconventional, care vorbeste despre locuri uitate, fabrici si uzine, cocalari, smecheri, nesimtire, incalzire globala, poluare fonica, poluare urbana, verde, etc. vom trage un semnal de alarma maselor de locuitori? Crezi ca se va schimba ceva?
Alexandru Bounegru : Este greu de spus. La nivel superficial da, se va schimba ceva, cel puÅin Ãn atitudinea celor care vor participa direct la acest proiect. Este posibil ca aceastÄ schimbare sÄ nu afecteze masele mari de oameni; pentru un feed-back pozitiv este nevoie de campanii de educaÅie de lungÄ duratÄ, de conjugarea discursurilor diferitelor canale mediatice (ziare, televiziuni); semnalele de alarmÄ sunt extrem de utile dacÄ sunt dublate de un discurs unitar instituÅional, politic, mediatic Åi educaÅional â sÄ ne amintim cÄ Ãn RomÃnia nu mai existÄ, la ora actualÄ, nici o formaÅiune politicÄ ecologistÄ; au fost cÃteva iniÅiative imediat dupÄ 1989, eÅuate Ãntre timp. AÅ spune cÄ proiectele artistice desfÄÅurate Ãn spaÅiul public sau nu, pot sensibiliza locuitorii oraÅelor; aceste proiecte nu sunt ÃnsÄ suficiente. Este necesarÄ o implicare de lungÄ duratÄ Ãn viaÅa comunitÄÅii Åi artiÅtii pot avea un rol
 determinant Ãn schimbarea mentalitÄÅii oamenilor.
Â
Actiunea se defasoara pe data de 23 iulie in Dobrogea, langa Intreprinderea de Metale Rare, din satul Vadu, jud. Constanta.
Â
Vadu este un sat in judetul Constanta, situat la 15 km de Navodari si 7 km dupa comuna Corbu. La iesirea din Corbu de sus, prima sosea la dreapta te va duce in satul care ani de zile a fost si este inca locul unde multi au cautat linistea. 
Aici incepe apa; si o limba de uscat intre Marea Neagra si lacul Sinoe. Aceasta portiune de uscat, incepand de la poligonul militar Capul Midia, se intinde pana la grindul Periboina, de unde se poate ajunge cu barca la Portita, apoi in Delta Dunarii.
Este o zona pe care regimul comunist a incercat sa o introduca in circuitul industrial, construind aici Intreprinderea de Metale Rare, infiintata cu scopul de a prelucra zacamintele de titan si zirconiu de pe Grindul Chituc. Locul a fost multa vreme obiectiv de maxima securitate; dupa Revolutie totul a fost parasit si la ora actuala este doar o relicva ciudata implantata in teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.ÂÂÂ 
Â
ÂNu aruncati gunoaie ! Nu distrugeti flora sau fauna existenta!
Â
âPe Albastrele Carariâ.â face parte din programul "Ordinea de zi" iniÅiat de grupul focAR Åi Alexandru Bounegru. âOrdinea de ziâ este un proiect social care ÃncearcÄ sÄ atragÄ atenÅia individului urmÄrit de societatea de consum, punÃnd Ãn discuÅie principiile de funcÅionare ale acesteia.
Â
ââââââââââââââ
focAR group
Alina Tudor and Razvan Neagoe
Phone: 0040 744 292 855
e-mail: ar_foc@yahoo.comBlog: http://focargroup.blogspot.com/


      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/