foc ar on Wed, 22 Jul 2009 16:20:43 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-ro] Reminder: grupul focAR si Alexandru Bounegru prezinta "Pe albastrele carari..."


âPe Albastrele Carariâ.â
Â
focAR : Crezi ca, daca ne vom implica cu un proiect artistic intr-un spatiu neconventional, care vorbeste despre locuri uitate, fabrici si uzine, cocalari, smecheri, nesimtire, incalzire globala, poluare fonica, poluare urbana, verde, etc. vom trage un semnal de alarma maselor de locuitori? Crezi ca se va schimba ceva?
Alexandru Bounegru : Este greu de spus. La nivel superficial da, se va schimba ceva, cel puÅin in atitudinea celor care vor participa direct la acest proiect. Este posibil ca aceasta schimbare sa nu afecteze masele mari de oameni; pentru un feed-back pozitiv este nevoie de campanii de educaÅie de lunga durata, de conjugarea discursurilor diferitelor canale mediatice (ziare, televiziuni); semnalele de alarma sunt extrem de utile daca sunt dublate de un discurs unitar instituÅional, politic, mediatic Åi educaÅional â sa ne amintim ca Ãn Romania nu mai exista, la ora actuala, nici o formaÅiune politica ecologista; au fost cateva initiative imediat dupa 1989, esuate intre timp. As spune ca proiectele artistice desfasurate in spatiul public sau nu, pot sensibiliza locuitorii oraselor; aceste proiecte nu sunt insa suficiente. Este necesara o implicare de lunga durata in viata comunitatii si artistii pot avea un rol determinant in schimbarea
 mentalitatii oamenilor.
Â
Actiunea se defasoara pe data de 23 iulie in Dobrogea, si langa Intreprinderea de Metale Rare, din satul Vadu, jud. Constanta.
Â
Vadu este un sat in judetul Constanta, situat la 15 km de Navodari si 7 km dupa comuna Corbu. La iesirea din Corbu de sus, prima sosea la dreapta te va duce in satul care ani de zile a fost si este inca locul unde multi au cautat linistea. 
Aici incepe apa; si o limba de uscat intre Marea Neagra si lacul Sinoe. Aceasta portiune de uscat, incepand de la poligonul militar Capul Midia, se intinde pana la grindul Periboina, de unde se poate ajunge cu barca la Portita, apoi in Delta Dunarii.
Este o zona pe care regimul comunist a incercat sa o introduca in circuitul industrial, construind aici Intreprinderea de Metale Rare, infiintata cu scopul de a prelucra zacamintele de titan si zirconiu de pe Grindul Chituc. Locul a fost multa vreme obiectiv de maxima securitate; dupa Revolutie totul a fost parasit si la ora actuala este doar o relicva ciudata implantata in teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.ÂÂÂ 
Â
ÂNu aruncati gunoaie ! Nu distrugeti flora sau fauna existenta!
Â
âPe Albastrele Carariâ.â face parte din programul "Ordinea de zi" initiat de grupul focAR si Alexandru Bounegru. âOrdinea de ziâ este un proiect social care Ãncearca sa atraga atentia individului urmarit de societatea de consum, punand Ãn discutie principiile de functionare ale acesteia.
Â
Â
grupul focAR
Alina Tudor si Razvan Neagoe
Tel:0744292855
e-mail: ar_foc@yahoo.com
blog: http://focargroup.blogspot.com/


      
_______________________________________________
Nettime-ro mailing list
Nettime-ro@nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ro
-->
arhiva: http://amsterdam.nettime.org/