www.nettime.org
Nettime mailing list archives

<nettime-ann> 7/2 Vooruit presenteert Stelarc
Eva DeGroote on Sat, 3 Feb 2007 17:50:42 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

<nettime-ann> 7/2 Vooruit presenteert Stelarc


.
Tijdens het tiendaagse festival the game is up! inviteert Vooruit een internationale schare aan kunstenaars uit diverse disciplines. De centrale notie van het festival: het concept van het spel, haar codes en regels, wordt door de artiesten op eigengereide wijze uitgedaagd. Het spel is immers bij uitstek het terrein waar codes op hun rekbaarheid getest kunnen worden. De artiesten in the game is up! tonen de (verborgen) codes, leggen zichzelf (absurde) regels op, doorbreken of parodiëren ze. 

Tijdens het festival staat er een speciale reeks FrictiesSalons klaar.

FrictiesSalon8: Stelarc (AU)
Wo 7/2 - 21.00 - domzaal
5 euro
Engels gesproken
vanaf 22.00 - balzaal - gratis 
opening tento the game is up!

We openen de reeks Salons én het festival met de Australische performancekunstenaar Stelarc, die wordt aanzien als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van body art  en elektronische kunst. Als het gaat om het verleggen van grenzen wat betreft het integreren van technologie in het menselijk lichaam, is hij een echte pionier. Hij gebruikt daarbij allerlei robotica, VR systemen, medische instrumenten en prothesen en fungeert altijd zelf als testpersoon. Zijn fascinatie ligt in de specifieke reacties van het lichaam op technologische uitbreiding of digitale bemoeienis. Het gaat enerzijds over het construeren van waanzinnige technologische constructies (een robotische derde arm bijvoorbeeld) maar ook over het loslaten van de controle over zijn eigen lichaam (en het te laten besturen over het internet). Zijn doel is 'alternatieve, intieme en onvrijwillige reacties van het lichaam' te onderzoeken. 
Stelarc zal in de domzaal aan de hand van een pak visueel materiaal een levendige presentatie/demonstratie geven van zijn werk en passie. 

Aansluitend is er de opening van de tentoonstelling rond 'de game is up!' met werk van the Yes Men, Agnes Meyer-Brandis, Antoine Schmitt, Tamiko Thiel, Guillaume Reymond en Aram Bartholl. Wees welkom!


_______________________________________________
nettime-ann mailing list
nettime-ann {AT} nettime.org
http://www.nettime.org/cgi-bin/mailman/listinfo/nettime-ann