www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Kidseye at Tate / KIT
mylene on 13 Dec 2000 15:52:49 -0000


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Kidseye at Tate / KIT


TATE MODERN (LONDEN) EN KINDERMUSEUM (AMSTERDAM) NEMEN KIDSEYE IN GEBRUIK

11.12.00

Deze week hebben Tate Modern (Londen) en het Kindermuseum (Amsterdam)  Kidseye in gebruik genomen. Met Kidseye kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zelf hun internetkrant samenstellen. Hun werk wordt gepubliceerd op het internet, zodat iedereen het kan lezen. Zowel Kidseye at Anansiweb voor het Kindermuseum als Kidseye at Tate zijn geënt op de Kidseye Journal, een internettoepassing van de Waag Society, Maatschappij voor Oude en Nieuwe Media.

Kidseye at Tate
Tate Modern nodigde leerlingen van de Charles Dickens school in Southwark uit om hun respons te geven op de kunstcollectie van net nieuwe museum. Ze werden daarin begeleid door kunst-educator Roy Pickering, digitale kunstenaar Paul Howard en de afdeling Interpretation&Education van Tate Modern. De vaak verbluffende resultaten zijn sinds deze week te zien op:
http://www.waag.org/tate

Kidseye at Anansiweb
Op 16 december opent de tentoonstelling ‘Paleisgeheimen’, een tentoonstelling over het Ashantirijk, in het Kindermuseum van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Na het bezoek aan het Kindermuseum, kunnen kinderen op het Anansiweb vertellen wat ze gedaan en gezien hebben. Ze kunnen o.a. een ‘adinkra’ doek maken, collages, tekeningen en teksten en daar geluid aan toevoegen.
http://www.anansiweb.nl