www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Virtueel Platform Nieuwsbrief
Asta Kat on Thu, 11 May 2006 14:09:28 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Virtueel Platform Nieuwsbrief


VIRTUEEL PLATFORM NIEUWSBRIEF

evenementen:

TAKE AWAY MUSEUM
18 mei 2006, 9.30 - 17.30. {AT} KHL, Amsterdam
samen praten over wat je gezien hebt
Hoe kun je een gesprek over de collectie van een museum op gang brengen, niet alleen binnen, maar ook buiten het museum. Aan de eettafel, in de slaapkamer, op straat, in het café, aan de telefoon...... In de wokshop Take Away Museum worden hiervoor concepten en scenario’s uitgewerkt. De deelnemers denken na over manieren waarop de fysieke wereld van de objecten, het domein van de digitale informatie en de mentale ruimte van twee of meerdere gesprekspartners met elkaar kunnen worden verbonden. De Symbolic Table (Mediamatic) gebruiken we als tool om het denk proces te versnellen.
http://www.virtueelplatform.nl/takeawaymuseumSCRAPYARD CHALLENGE
22 juni 2006, 9.30 - 17.30, {AT} Steim, Amsterdam
Een kussen als afstandsbediening voor je home cinema set, of je knuffelbeest als light switch, of een jurk die muziek maakt….
De Scrapyard Challenge Workshop is een intensieve workshop van een dag waarbij deelnemers simpele controllers maken van gevonden en weggegooide materialen, zoals oude electronica, meubels, gedateerde computer componenten, electrische apparaten, draaitafels, monitoren, gadgets en kleding. / /De Scrapyard Challenge laat het gemak zien waarop technologie kan worden hergebruikt en toegeeigend. In deze workshop gaat het niet alleen om aan den lijfe te ondervinden wat het zelf sleutelen aan electronica betekent, maar ook om na te denken over het ontwerpen van open systemen, platforms en tools die de gebruiker in staat stellen het gebruik ervan naar hun hand te zetten. Hacken en de DIY cultuur vormen daarvoor belangrijke inspiratie bronnen.
Workshop begeleiders: Jonah Brucker-Cohen en Katherine Moriwaki
_http://www.virtueelplatform.nl/scrapyardchallenge_SCRAPYARD RESEARCH
21 Juni 2006, 8.30 pm, {AT} Steim, Amsterdam
/Een avond met/ /Jonah Brucker-Cohen and Katherine Moriwaki/.
Virtueel Platform heeft de kunstenaars Jonah Brucker-Cohen en Katherine Moriwaki uit New York uitgenodigd om hun inmiddels beroemde Scrapyard Challenge workshop te komen geven in Amsterdam. Beiden zullen dit jaar hun PhD onderzoek afronden aan het Trinity College bij de Networking and Telecommunications Research Group (NTRG). De avond voorafgaand aan de workshop zullen zij vertellen over de projecten die een belangrijke rol hebben gespeeld in hun onderzoek. Jonah Brucker-Cohen presenteert onder het thema ‘Deconstructing Networks’ een aantal van zijn projecten waarin hij gangbare noties over interactie en ervaring binnen netwerken uitdaagt en van kritisch commentaar voorziet. Katherine Moriwaki bespreekt haar projecten die zij aanduidt als ‘socially fashioned networks’, waarbij zij sociaal gedrag analyseert in draagbare en netwerk technologieën. _http://www.virtueelplatform.nl/scrapyardresearch_
MOBILE HABITS
29 juni 2006, 9.30 - 17.30
/Hoe volg je een koe in West-Afrika? Antropologen en mediakunstenaars gaan de uitdaging aan.
/Onderzoek naar mobiliteit en ruimte wordt zowel in kunst als in de wetenschap met verve aangepakt. Beide beroepsgroepen gebruiken uitdagende nieuwe media als GPS- en GIS om hun onderzoek op scherp te zetten. Het onderzoek naar mobiliteit en ruimte heeft daarmee recentelijk een krachtige nieuwe impuls gekregen. In de workshop ‘From Space to Place’ worden kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers uitgedaagd concepten en werkwijzen over ruimte, plaats en mobiliteit uit te wisselen.
Sprekers en begeleiders: Esther Polak, Christian Nold, Ab Drent, Hanne Kirstine Adriansen
http://www.virtueelplatform.nl/mobilehabitspublicaties:

LOCATING STORIES
Een uitgebreid verslag van de workshop Locating Stories met Valentina Nisi die afgelopen 29 maart plaats vond staat nu online.


Tales of the Cities, een interview van Jane Szita met Valentina Nisi:
http://www.virtueelplatform.nl/talesofthecity

Een uitgebreid verslag van de werkgroepen ‘s middags:
_http://www.virtueelplatform.nl/reportlocatingstories_

Een transcriptie van de presentatie van Valentina Nisi tijdens de workshop:
http://www.virtueelplatform.nl/transcriptnisi


VACATURES:
Virtueel Platform, expertisecentrum voor e-cultuur, zoekt per direct een ervaren communicatiemedewerker voor 1 dag per week. Daarnaast is VP ook op zoek naar een stagiaire communicatie.
_http://www.virtueelplatform.nl/article-1579-en.html_______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).