www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Nieuwe Grond van start!
Marieke Kruithof on Wed, 7 Jun 2006 15:23:58 +0200 (CEST)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Nieuwe Grond van start!


Het is zover, morgen gaan we van start met de eerste editie van 
  
  Nieuwe Grond
 Internationaal kunstenfestival 
 Do 8 t/m zo 11 juni op landgoed De Horst in Driebergen.
  
 Een nieuwe generatie Europese theatermakers en kunstenaars ontmoet elkaar in een landelijke omgeving. Zon, groen en kunst: wat wil je nog meer?
  
 Theater, performance, film en live-art. Met o.m het Hongaarse gezelschap Artus, het Gob Squad Arts Collective en Tri-Boo. Van Jeroen Kriek zijn twee voorstellingen uit de serie The Young Ones te zien: Die Jungen Leute en Van de Frisse, over een tragi-komische botsing van culturen. Theatermaakster Lotte van den Berg geeft een voorproefje van haar nieuwste voorstelling die ze maakt met studenten van de Amsterdamse mimeopleiding. 
  
 Beeldende kunst
 Het letterlijke rustpunt in het festival vormt de tentoonstelling die plaatsvindt in verschillende kamers van de prachtige villa op het landgoed. Geïnspireerd door de klassieker 4?33? van John Cage reflecteren acht kunstenaars op het bestaan of nut van ?stilte?. Zoals kleur niet bestaat zonder licht, zo lijkt stilte niet te bestaan zonder haar tegenhanger geluid of beweging. De kunstwerken tonen diverse aspecten van het begrip ?stilte?. Te zien zijn werken van onder andere Alicia Framis (Spanje), Roman Ondák (Slowakije), Iepe B. T. Rubingh (Nederland) en Sachiko Abe (Japan).
  
 Lezingen en workshops
 In de lezingen kijken George Lawson, Rick van der Ploeg en Hedy D?Ancona met een kritisch realistische blik naar de maatschappelijke, politieke en economische rol van kunst. Onderscheidend onderdeel van het festival is een intensief workshopprogramma met workshops door de aanwezige regisseurs: Gábor Goda (Artus), Mole Wetherell (Reckless Sleepers), Tri-boo, Lotte van den Berg en Jeroen Kriek.
  
 Nieuwe Grond is een initiatief van Vrede van Utrecht. Artistiek leider van festival Nieuwe Grond is Jeffrey Meulman. De toegang tot het terrein en de beeldende kunst expositie is gratis. Toegang lezingen en voorstellingen ? 10/ ? 8 met korting. Tijdens het festival is er een kassa op het terrein, geopend van 10.00 tot 23.00 uur.
  
 Locatie
 In de bossen van Driebergen, op 15 km afstand van Utrecht, ligt Landgoed De Horst/ De Horst 1/ 3971 KR Driebergen. Er rijdt een festivalbus tussen Utrecht en Driebergen die bezoekers naar het festival brengt en weer terug. Kijk voor vertrektijden op nieuwegrond.com, ook voor route info met auto of openbaar vervoer. 
  
 Voor meer info en het gehele programma:
 www.nieuwegrond.com / www.vredevanutrecht.nl / 030 2303862


 __________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around 
http://mail.yahoo.com 
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).