www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] Reminder & live web cast van Avond van de Imaginaire Media,
Eric Kluitenberg on Fri, 1 Dec 2006 18:00:54 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] Reminder & live web cast van Avond van de Imaginaire Media, De Balie, maandag 4 december


De Avond van de Imaginaire Media

De imaginaire toekomst van de media

19.30 uur: Book Launch

20.30 uur; Start avondprogramma

Ook live te volgen via internet:
http://www.debalie.nl/live
(real & quicktime stream)


Ter gelegenheid van het verschijnen van het door De Balie samengestelde “Boek en DVD van de Imaginaire Media” bij NAi Uitgevers in Rotterdam, pakt De Balie nog één keer uit met een intiem maar spectaculair programma rondom het concept van de ‘imaginaire media’. Al eeuwen dromen mensen over het ultieme communicatiemedium dat het voortdurende alomtegenwoordige misverstand voor eens en altijd uit de wereld moet helpen - maar de miscommunicatie lijkt nog steeds onuitroeibaar....


De avond start met de officiële presentatie van het Boek van de Imaginaire Media, waarna Richard Barbrook spreekt over de imaginaire toekomst van kunstmatige intelligentie en de super-reële koude-oorlog agenda die hier schuil achter ging. Richard Barbrook is researcher en leider van het Hypermedia Research Centre aan de University of Westminster, London. Barbrook werkt momenteel aan een boek over dit onderwerp dat onder de titel “Imaginary Futures - From Thinking Machines to the Global Village” volgend voorjaar zal verschijnen.

Daarnaast wordt een preview gegeven van de “DVD of Imaginary Media”, waaronder de son et lumière bewerking van “On Imaginary Media” van Peter Blegvad, gebaseerd op de theaterperformance die hij in 2004 De Balie ontwikkelde.

Peter Blegvad treedt tevens op als zanger. Naast cartoonist en dichter werkte Blegvad in het verleden met cultbands als Faust, Slap Happy en Henry Cow en met avantgardisten als John Zorn. Ondertussen ontwikkelde hij een opmerkelijke solo-carrière als zanger en componist. Hij maakte ook furore met radiohoorspelen voor de BBC radio in London.

Meer informatie:
http://www.debalie.nl/artikel.jsp?podiumid=media&articleid=88410

Achtergrond:

In 2004 organiseerde De Balie een mini-festival over de dromen, visioenen, imaginaties van het ultieme communicatiemedium met een keur aan wereldvermaarde mediawetenschappers, media-archeologen, schrijvers, kunstenaars en filmmakers. Het boek en de DVD ronden deze archeologische expeditie nu af.

De publicatie:

Het Boek van de Imaginaire Media is vanaf midden November verkrijgbaar via NAi Uitgevers in Rotterdam en in de betere boekhandel - met bijdragen van Siegfried Zielinski, Erkki Huhtamo, Bruce Sterling, John Akomfrah, Zoe Beloff, Edwin Carels, Timothy Druckrey, Richard Barbrook en onder redactie van Eric Kluitenberg (De Balie).

De bijbehorende DVD bevat naast “On Imaginary Media” van Peter Blegvad, de experimentele korte film “Aqua Micans” van Francois Ducat en een selectie van de speciaal voor het festival in 2004 vervaardigde serie cartoons van Ben Katchor, Peter Blegvad, Thomas Zummer, Jonathan Rosen, Sasa (aka Aleksander Zograf), Gary Panter, Dick Tuinder, Neal Fox en Les Coleman.

Zie ook:
http://www.naipublishers.nl/kunst/ima_media_nl.html


Programma:

19.30 - Book Launch Boek van de Imaginaire Media

20.30 - Start avondprogramma.

Afronding:  ± 22.30 uur.

Toegang: gratis

Informatie: http://www.debalie.nl/media

Rondom het project is tevens een uitgebreid web dossier samengesteld:
http://www.debalie.nl/archeologie

N.B. - Momenteel worden de video's in dit dossier geactualiseerd naar een hogere beeldkwaliteit - de lezingen van Siegfried Zielinski, Klaus Theweleit, Bruce Sterling en John Akomfrah zijn inmddels vervangen, de overige volgen zsm.
______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).