www.nettime.org
Nettime mailing list archives

[Nettime-nl] VANABBEMUSEUM Be[com]ing Dutch
Geert Lovink on Sat, 13 Jan 2007 06:09:03 +0100 (CET)


[Date Prev] [Date Next] [Thread Prev] [Thread Next] [Date Index] [Thread Index]

[Nettime-nl] VANABBEMUSEUM Be[com]ing Dutch


From: VANABBEMUSEUM Info <info {AT} vanabbemuseum.nl>

Be[com]ing Dutch -
The Gatherings

26/01 - 28/01/2007
Van Abbemuseum - Eindhoven

Het Van Abbemuseum nodigt u uit om mee te doen aan ons tweejarige project Be[com]ing Dutch. Kom naar Be[com]ing Dutch - The Gatherings op 26 t/m 28 januari en zeg uw mening.

Be[com]ing Dutch is een twee jaar durend project dat zich zowel binnen als buiten het Van Abbemuseum ontplooit. Het project bestaat uit debatten, leesgroepen, kunstenaarsprojecten, tentoonstellingen, residencies en andere vormen van collectieve deelname en productie. Uiteindelijk leidt dit tot een intensieve, drie weken durende, internationale Caucus [bijeenkomst] in november 2007. De laatste fase bestaat uit een grootschalige tentoonstelling in het Van Abbemuseum van nieuw te maken werken in mei 2008.

Voor het begin van het project Be[com]ing Dutch doen wij een oproep aan iedereen om mee te doen in Eindhoven. Luister en discussieer met de diverse uitgenodigde kunstenaars, denkers en activisten, waaronder Babak Afrassiabi, Abdellatif Benfaidoul, Bik Van der Pol, Igor DobriÄiÄ, Surasi Kusolwong, Sarat Maharaj, Sohelia Najand, Maria Pask, Mario Rizzi, Superflex, Nasrin Tabatabai, Abdelaziz Taleb en Aline Thomassen. Zij presenteren ideeÃn over culturele identiteit en verschillende creatieve mogelijkheden om onszelf te organiseren. Het volledige programma staat op www.vanabbemuseum.nl/gatherings.

Toegang voor The Gatherings is gratis. Als u ÃÃn, meerdere of alle dagen bij The Gatherings aanwezig wilt zijn, schrijf u dan nu in op www.vanabbemuseum.nl/gatherings. Ruimte is beperkt. De inschrijving sluit op 22 januari 2007. Geef alstublieft aan op welke dag[en] u aanwezig wilt zijn. Op de website vindt u ook meer informatie over reserveringen en het diner. Be[com]ing Dutch is ontwikkeld door Charles Esche en Annie Fletcher en anderen in en buiten het Van Abbemuseum. Het project heeft partnerschappen met BAK [Utrecht], New Museum of Contemporary Art [New York], Goldsmiths College [Londen], Kosmose [Eindhoven] en Stichting Interart [Arnhem]. Het project Be[com]ing Dutch door het Van Abbemuseum heeft de Culturele Diversiteitsprijs 2006 van de Mondriaan Stichting gewonnen.


______________________________________________________
* Verspreid via nettime-nl. Commercieel gebruik niet
* toegestaan zonder toestemming. <nettime-nl> is een
* open en ongemodereerde mailinglist over net-kritiek.
* Meer info, archief & anderstalige edities:
* http://www.nettime.org/.
* Contact: Menno Grootveld (rabotnik {AT} xs4all.nl).